GREEN

Green School: To οικολογικό σχολείο του Μπαλί είναι το μέλλον της βιωσιμότητας, τώρα


JTeam

14 Φεβρουαρίου 2022

Green School: To οικολογικό σχολείο του Μπαλί είναι το μέλλον της βιωσιμότητας, τώρα
Αν κάποια στιγμή στη ζωή σας είχατε ονειρευτεί το ιδανικό σχολείο τότε σίγουρα θα ήταν το Green School στο Μπαλί

Ένα σχολείο στο οποίο δεν υπάρχουν τοίχοι, τα θρανία δεν ήταν τετράγωνα και βρίσκεται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Το Green School στο Μπαλί της Ινδονησίας εστιάζει σε σημαντικές έννοιες για την εποχή μας όπως είναι η βιωσιμότητα και η καινοτομία.

Δεν υπάρχουν πολλά σχολεία στον κόσμο που βρίσκονται στη μέση της ζούγκλας και είναι ευαισθητοποιημένα σε θέματα που αφορούν τον πλανήτη. Κατασκευασμένο αποκλειστικά από μπαμπού, φιλικό προς το περιβάλλον και με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, το Green School είναι ένα project που αναπτύχθηκε από την IBUKU σε συνεργασία με τους Jörg Stamm και Atelier.

Jenny.Gr

Σχεδιαστές κοσμημάτων και οι δύο, είναι μόνιμοι κάτοικοι στο Μπαλί εδώ και 35 χρόνια και ξεκίνησαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα το 2007, όταν πούλησαν την επιχείρησή τους με σκοπό να κατασκευάσουν το πρώτο πράσινο σχολείο.

«Το Arc at Green School Bali εισέρχεται σε μια νέα εποχή για την οργανική αρχιτεκτονική», δήλωσε η εταιρεία σε σχέση με την ελαφριά αλλά και πολύ ψηλή κατασκευή. Ο σχεδιασμός δοκιμάζει τις δυνατότητες της αρχιτεκτονικής από μπαμπού δημιουργώντας ένα αληθινό έργο τέχνης.

Jenny.Gr

Το Green School λειτούργησε για πρώτη φορά το 2008 και εκτός από τα αγγλικά, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες, οι μαθητές του σχολείου βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τη φύση και αποκτούν γνώσεις για το περιβάλλον και για το πως μπορούν να προστατεύσουν τον πλανήτη. Στο σχολείο παρακολουθούν μαθήματα περίπου 120 παιδιά ηλικίας τριών έως δεκαέξι ετών με κοινό σημείο αναφοράς την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα οικολογίας.

Jenny.Gr

Το σχολείο περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, γυμναστήριο, γήπεδα, εστίες, γραφεία και καφετέρια, ενώ τα παιδιά μαθαίνουν μεταξύ άλλων και κηπουρική.

Jenny.Gr

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.