GREEN

Earth, Inc: Το εξώφυλλο του TIME για την κλιματική κρίση προβληματίζει


JTeam

18 Απριλίου 2022

Εξώφυλλο του περιοδικού TIME με ένα δέντρο που βγαίνει μέσα από ένα τραπέζι
TIME
Το τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού TIME είναι αφιερωμένο στην κλιματική κρίση και στο ρόλο των πολυεθνικών στην αντιμετώπισή της

Στο ρόλο των πολυεθνικών στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης παραπέμπει το σημερινό εξώφυλλο του περιοδικού TIME, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται ένα δέντρο που ξεπροβάλλει μέσα από ένα τραπέζι εταιρικών συνεδριάσεων.

Το cover story που συνοδεύει το εξώφυλλο έχει τίτλο “Earth, Inc” και κάνει μια ιστορική αναδρομή στη σχέση της βιομηχανίας με την κλιματική αλλαγή από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80 μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με το άρθρο, μέχρι το 2016 οι εταιρείες ενθαρρύνονταν να περιορίσουν μη βιώσιμες πρακτικές τους, χωρίς να έχουν κυβερνητική καθοδήγηση ή κατευθυντήριες γραμμές. Με την υπογραφή της Συμφωνίας των Παρισίων, απέκτησαν επιτέλους συγκεκριμένους στόχους, προς τους οποίους συνέχισαν να εργάζονται ακόμα και όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump εισηγήθηκε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία.

Η πιο πρόσφατη έκθεση του IPCC έδειξε πως η τεχνολογία που χρειαζόμαστε για να εμποδίσουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι σε μεγάλο βαθμό ήδη προσβάσιμη και εξαρτάται πλέον από τον ιδιωτικό τομέα και τις κυβερνήσεις εάν θα καταφέρουμε να περιορίσουμε την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου. Το συμπέρασμα αυτό κάνει όμως πολλούς ακτιβιστές σκεπτικούς- πώς γίνεται να εμπιστευτούμε αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα για την επίλυσή του;

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του Justin Worland στο TIME εδώ.

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.