GREEN

TG Botanicals: Το brand που καλλιεργεί (κυριολεκτικά) τα ρούχα του στην Ουκρανία


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

9 Φεβρουαρίου 2023

TG Botanicals: Το brand που καλλιεργεί (κυριολεκτικά) τα ρούχα του στην Ουκρανία
TG Botanical
Αν θέλεις «καλλιεργημένα ρούχα», τότε το TG Botanical είναι το brand που πρέπει να ακολουθήσεις

Το TG Botanical, ένα ανερχόμενο brand από την Ουκρανή Tetyana Chumak, ήταν ένα από τα brands που καλό θα ήταν να είχε δώσει την πρέπουσα σημασία κατά τη διάρκεια της Copenhagen Fashion Week. Έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στην δανέζικη πρωτεύουσα, το ανερχόμενο αυτό brand είναι μοναδικό σε αυτό που κάνει, το να εμπλέκεται δηλαδή σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, από την καλλιέργεια μέχρι την παράδοση.

Το TG Botanical ιδρύθηκε στα μισά της πανδημικής κρίσης. Το θαυμαστό είναι ότι παίρνει την περισσότερη από την έμπνευσή του από τη φύση, με τα φυτά που μεγαλώνουν στην Ουκρανία να αποτελούν τα υλικά για τα ρούχα των συλλογών του. Επηρεασμένη από την δουλειά του πατέρα της στην καλλιέργεια, η Chumak χρησιμοποιεί φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι, το λινό, η τσουκνίδα, το λινάρι και η κάνναβη δημιουργώντας με αυτές σύγχρονα γυναικεία ρούχα στο Κίεβο.

Η πασαρέλα του brand για το fw ‘24 παρουσιάστηκε σε δύο τμήματα ώστε να χτίσει την εξιστόρηση. Το show άνοιξε με ρούχα από βαρύ βαμβάκι, λινό και τζιν, όπου το TG Botanical χρησιμοποιούσαι για πρώτη φορά. Γραμμές με αρκετές αναφορές στο Y2K trend, bomber jackets, πλεκτά με ξεφτισμένες λεπτομέρειες έγιναν η αναφορά των εμπειριών των Ουκρανίδων στις πρώτες ημέρες της εισβολής της Ρωσίας. Το δεύτερο τμήμα της συλλογής ήταν πιο ελαφρύ, αρκετά ρομαντικό με διαφάνειες και φορέματα, δείχνοντας την ελπίδα της σχεδιάστριας για το μέλλον της πατρίδας της.

Δείτε στο παρακάτω gallery την συλλογή.

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.