GREEN

Ο Mr. Planet της καρδιάς μας, Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει γενέθλια


Μάγκυ Πετροπούλου

11 Νοεμβρίου 2023

Ο Mr. Planet της καρδιάς μας, Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει γενέθλια
Splash News
Διάσημος και για την περιβαλλοντική του συνείδηση και τις δράσεις που... υπογράφει για τη σωτηρία του πλανήτη  

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο που σήμερα έχει τα γενέθλιά του -είδε το πρώτο φως της ημέρας το 1974- εκτός από κορυφαίος ηθοποιός με πολλά βραβεία στο παλμαρέ του και πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες που αποτελούν σημείο αναφοράς και σίγουρα θα μπουν στην ιστορία της 7ης Τέχνης είναι γνωστός για την περιβαλλοντική του συνείδηση και τις δράσεις που... υπογράφει για τη σωτηρία του πλανήτη.

Jenny.Gr

Έχει ιδρύσει τον οργανισμό «the Leonardo DiCaprio Foundation» το 1998 που... ειδικεύεται στη συγκέντρωση χρημάτων για τη διάσωση του πλανήτη και την ευαισθητοποίηση όλων μας.

Ήταν παραγωγός και πρωταγωνιστής στο ντοκιμαντέρ «Before the Flood» του National Geographic, έχοντως ως στόχο να αφυπνίσει το κοινό και να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Έχει ασχοληθεί και με την Ελλάδα -όχι που θα γλιτώναμε κι εμείς- ανεβάζοντας στο λογαριασμό του στο Instagram το παρακάτω βίντεο με σκουπίδια στον βυθό της Άνδρου.

Πολλές φορές έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή σε διαδηλώσεις που γίνονται και αφορούν στην κλιματική αλλαγή μαζί με πολλούς συναδέλφους του.

Είναι αγγελιαφόρος ειρήνης του ΟΗΕ. Μετά την δημοσιοποίηση αυτής της δήλωσης ο ίδιος είχε δηλώσει: «Αυτή είναι η ώρα να δράσουμε, η απάντησή μας στην κλιματολογική κρίση τα επόμενα χρόνια θα καθορίσει χωρίς αμφιβολία την τύχη της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας».

kate-winslet-leonardo-di-caprio-story-647-021816013411.jpg
Titanic (1997)

Έχει κάνει μια σειρά από μεγάλες δωρεές για περιβαλλοντικούς λόγους -χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 3 εκ. δολ. για τη σωτηρία της θαλάσσιας άγριας ζωής.

Έχει επενδύσει σε εταιρείες που παράγουν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Ανάμεσά τους vegetarian και vegan τροφές και vegan δέρμα για ρούχα.

Για τα παραπάνω και για άλλα τόσα μία ομάδα επιστημόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα από το London’s Royal Botanic Kew Gardens και το National Herbarium of Cameroon έδωσαν το όνομά του σε ένα νέο είδος τροπικού δέντρου που ανακάλυψαν. Ευδοκιμεί μόνο στο δάσος Έμπο του Καμερούν και είναι στο τσακ...να εξαφανιστεί.

image-leonardo-dicaprio-.jpg

Χρόνια Πολλά Λεονάρντο Ντι Κάπριο, συνέχισε την καταπληκτική δουλειά.

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.