GREEN

Κλιματική αλλαγή: 27 εκατ. παιδιά βίωσαν συνθήκες οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας το 2022


JTeam

29 Νοεμβρίου 2023

Κλιματική αλλαγή: 27 εκατ. παιδιά βίωσαν συνθήκες οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας  το 2022
Unsplash/ Markus Spiske
Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 135% σε σχέση με το 2021

Σε κατάσταση οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας βρέθηκαν περισσότερα από 27 εκατομμύρια παιδιά σε 12 χώρες, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children. Με βάση τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση, ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 135%, συγκριτικά με το 2021.

Η ξηρασία, οι πλημμύρες και άλλα ακραία περιβαλλοντικά φαινόμενα, έφεραν αντιμέτωπους συνολικά 57 εκατομμύρια ανθρώπους σε κατάσταση επισιτιστικής ανασφάλειας σε 12 χώρες του κόσμου, τις πιο ευπαθείς στην κλιματική αλλαγή.

«Σοβαρές συνέπειες για τη ζωή των παιδιών»

Τα μισά από τα παιδιά που βίωσαν επισιτιστική ανασφάλεια προέρχονται από την Αιθιοπία και τη Σομαλία, σύμφωνα με τη Save the Children. «Όσο τα καιρικά φαινόμενα που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή θα γίνονται πιο συχνά και ακραία, θα βλέπουμε ολοένα και πιο σοβαρές συνέπειες για τη ζωή των παιδιών», προειδοποίησε η γενική διευθύντρια της οργάνωσης, Ίνγκερ Άσινγκ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Save the Children υπολογίζει ότι ένα στα τρία παιδιά (774 εκατομμύρια) ζει σε συνθήκες φτώχειας και εκτίθεται σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε μια έκθεσή της την περασμένη εβδομάδα η οργάνωση ανέφερε ότι φέτος 17,6 εκατομμύρια παιδιά θα βρεθούν αντιμέτωπα με συνθήκες λιμού από τη στιγμή της γέννησής τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.