GREEN

«Αποχαιρέτα» τα ρούχα που δεν θέλεις πια, αλλά με υπεύθυνο τρόπο


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

3 Ιανουαρίου 2024

«Αποχαιρέτα» τα ρούχα που δεν θέλεις πια, αλλά με υπεύθυνο τρόπο
Pexels
Τα ρούχα που θέλεις πλέον μπορείς να τα διαχειριστείς με υπεύθυνο τρόπο

Η αρχή της νέας χρονιάς είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να καθαρίσουμε τη ντουλάπα μας και να ξεσκαρτάρουμε το περιεχόμενό της. Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, νέα ντουλάπα. Το «νέα ντουλάπα» δεν σημαίνει πάντα καινούργια ρούχα, αλλά μπορεί να σημαίνει μια καθαρή, τακτοποιημένη, στιλάτη και πρακτική ντουλάπα.

Μέσα σε όλα αυτά τα ρούχα που θα τσεκάρεις, θα υπάρχουν κάποια που θα θέλεις να κρατήσεις και κάποια τα οποία πλέον δε τα θέλεις για τους χ ψ λόγους. Αυτά τα κομμάτια λοιπόν πρέπει να μάθεις, αυτή τη νέα χρονιά, να τα διαχειρίζεσαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον πιο υπεύθυνο τρόπο. Για να μην καταλήξουν και αυτά, όπως το 70% των ρούχων που δε θέλουμε να φοράμε πια, σε χωματερές στην Ινδία ή στην Κένυα, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και μάθε τι μπορείς να κάνεις με τα ρούχα που δεν θέλεις πια. Γίνε η πιο υπεύθυνη εκδοχή του εαυτού σου αυτή τη χρονιά!

Jenny.Gr
Pexels

1. Μπορείς να τα πουλήσεις σε πλατφόρμες στο Internet ή σε καταστήματα second-hand

2. Κάτι διαφορετικό είναι να οργανώσεις ένα μπαζάρ και χάρισέ τα ή πούλησέ τα στις φίλες σου

3. Μια πολύ καλή επιλογή είναι να τα χαρίσεις σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς

4. Τέλος μπορείς να τα επιδιορθώσεις ή να τα μεταπιείσεις και να τα κρατήσεις

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.