GREEN

Miu Miu: Μια sustainable συλλογή από τη δεκαετία του '90


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

9 Ιανουαρίου 2024

Miu Miu: Μια sustainable συλλογή από τη δεκαετία του '90
Η Miu Miu παρουσίασε μια συλλογή από τζιν κομμάτια της δεκαετίας του '90

Νόμιζες ότι τα 90’s μας εγκαταλείπουν σιγά σιγά; Φυσικά και όχι! Αν η Miu Miu, το πιο hot brand παγκοσμίως, λέει πως τα η δεκαετία του ‘90 είναι ακόμα μαζί, τότε ποιοι είμαστε εμείς να της το αρνηθούμε και να αφήσουμε μια -κατά γενική ομολογία- τόσο στιλάτη δεκαετία πίσω μας; Η Miu Miu λοιπόν, με τη συλλογή της Upcycled για το 2024 λατρεύει το τζιν και συγκεκριμένα το τζιν των 90’s.

Η 4η σε σειρά limited Upcycled συλλογή από ανακυκλώσιμα υλικά, φέτος αποτελείται από «παρατημένα» τζιν κομμάτια. Αυτά τα υπολείμματα ξαναγεννιούνται ως jackets, bra-tops, παντελόνια και -για πρώτη φορά σε Upcycled συλλογή- τσάντες. Η Miu Miu έψαξε και βρήκε με πολύ κόπο απομεινάρια τζιν υφάσματος που είχαν αυτό το pre-2000 ύφος και χρώμα, το κάθε ένα από αυτά διαλεγμένο με το χέρι για την μοναδικότητά του.

Η συλλογή λοιπόν μοιάζει σαν μια κλασική Miu Miu συλλογή, δηλαδή από άποψη τεχνικής, αλλά έχει και πάρα πολλά εμφανή DIY στοιχεία. Η κυρία Prada πάλι μας άφησε άφωνους με την δημιουργικότητα και τη φαντασία της.

Δες την συλλογή στην παρακάτω gallery!

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.