GREEN

Φλωρεντία: “Η Γέννηση της Αφροδίτης” του Μποτιτσέλι στοχοποιήθηκε από ακτιβιστές για το κλίμα


JTeam

14 Φεβρουαρίου 2024

10-birth-of-venus.jpg
Δύο ακτιβιστές κόλλησαν φωτογραφίες από οικολογικές καταστροφές στο γυάλινο πάνελ που προστατεύει το αριστούργημα του Μποτιτσέλι.

Δύο ακτιβιστές μιας περιβαλλοντικής οργάνωσης κόλλησαν φωτογραφίες από οικολογικές καταστροφές στο γυάλινο πάνελ που προστατεύει το αριστούργημα του Μποτιτσέλι “Η Γέννηση της Αφροδίτης” στην Πινακοθήκη Ουφίτσι στη Φλωρεντία.

Οι ακτιβιστές ανήκαν στην ομάδα Last Generation, που έχει απασχολήσει ξανά τα μέσα με αντίστοιχες παρεμβάσεις. Οι φωτογραφίες που κόλλησαν στη Γέννηση της Αφροδίτης απεικόνιζαν μια πλημμυρισμένη πόλη της Τοσκάνης.

“Η κυβέρνηση συνεχίζει να προσποιείται ότι τα χωράφια δεν κάηκαν τον Ιανουάριο, ότι το νερό δεν θα είναι πρόβλημα αυτό το καλοκαίρι, ότι τα σπίτια που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες είναι τυχαία γεγονότα και δεν προκλήθηκαν από ανθρώπινες επιλογές”, δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές. “Και αντί να ασχοληθεί με αυτά τα πραγματικά προβλήματα, φτιάχνει παράλογους νόμους”.

Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν και οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με το France 24.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.