Οι νέες οικονομικές συνθήκες μας επιβάλουν όλο και περισσότερο να γευματίζουμε με ταπεράκι από το σπίτι.

Το τάπερ δημιουργήθηκε την εποχή της μεγάλης ύφεσης του ’30 από τον Ερλ Σίλα Τάπερ. Όπως τόσοι άλλοι το 1922 κι ενώ διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση με αγροτικά προϊόντα γίνεται μισθωτός σε εταιρία χημικών προϊόντων. Εκεί παρατηρώντας τους εργαζόμενους και τις καθημερινές ανάγκες του του έρχεται η ιδέα της δημιουργίας των τάπερ. Το 1938 ιδρύει την Tapperware Plastics Company και το 1946 αρχιζει να παράγει αεροστεγή πλαστικά δοχεία φαγητού που τα κρατούν φρέσκα. Μετά από ιδέα της κοινωνικής κυρίας Μπράιοθνι Γοθαιζ ξεκινούν οι επιδείξεις σε σπίτι. Οι πωλήσεις εκτινάσσονται και ο Mr. Τάπερ γίνεται πάμπλουτος.
Το τάπερ γνώρισε δόξες μια εποχή η οικονομία και το σπιτικό φαγητό δεν ήταν ενοχικό. Η θέα του τάπερ στο γραφείο απέκτησε πολύ αργότερα μια αρνητική διάσταση αφού δεν σε ανέβαζε στα μάτια των busy συναδέλφων που δεν έχουν χρόνο για μαγείρεμα και πόσο μάλλον δεν το θεωρούν καθόλου κομψό που γευματίζεις σε ταπεράκι. Μείωνε κι ελαφρώς το επαγγελματικό σου status. Όμως, τα νέα οικονομικά μέτρα ανατρέπουν το σκηνικό στα σημερινά γραφεία: το πάπερ επιστρέφει. Ok, δεν έχεις χρόνο και πολύ για μαγείρεμα αλλά δεν σου περισσεύον και για delivery. Οπότε κάνενα σχόλιο παρακαλώ!

Ομαδικά μαθήματα οικιακής οικονομίας. Επιδείξεις τάπερ (Τupperware party!) στις νοικοκυρές του’50.
Διαβάστε συμβουλές για το μενού γραφείου εδώ