HOME SWEET HOME

5 deco tips που θα αλλάξουν το χώρο σας


23 Ιανουαρίου 2015

deco-changes.jpg

Η διακόσμηση στο χώρο που ζούμε διαδραματίζει έναν αρκετά σημαντικό ρόλο στη διάθεσή μας. Γι’ αυτό πολλές φορές όταν η ψυχοσύνθεσή μας αλλάζει, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό επιζητούμε και μία αλλαγή στη διακόσμηση του χώρου.

Οι μικρές αλλαγές στο χώρο λοιπόν μερικές φορές είναι σχεδόν απαραίτητες. Μία ανανέωση θα κάνει καλό και σε εμάς αλλά και στην ατμόσφαιρα. Το ζητούμενο κάθε φορά είναι τι πρέπει να αλλάξουμε χωρίς να μας κοστίσει πολύ και χωρίς να κάνει το χώρο μας να μοιάζει τελείως ξένο.

  1. Κουρτίνες: Αλλάξτε τις κουρτίνες στο σπίτι ή προσθέστε σε χώρους που δεν μέχρι τώρα δεν μπορούσατε να φανταστείτε. Σκεφτείτε μία κουρτίνα ότι πέρα από την πρακτική της πλευρά έχει και διακοσμητική και μπορεί κάλλιστα να διαμορφώσει την αισθητική του χώρου.
  2. Μαξιλάρια και ριχτάρια: Τα διακοσμητικά μαξιλάρια αν και εκ πρώτης όψεως να φαίνονται περιττά μπορούν ωστόσο να δώσουν το δικό τους διακοσμητικό στίγμα στην διακόσμηση. Ανάλογα με το ύφος που θέλετε να δώσετε επιλέξτε και τα μαξιλάρια. Βάλτε τα στον καναπέ, τα μεγαλύτερα στο πάτωμα αλλά και στο κρεβάτι σας. Τα ριχτάρια είναι μία λύση τόσο πρακτική όσο και διακοσμητική. Κάνετε τον καναπέ ή την πολυθρόνα να μοιάζει σαν καινούριος με ένα ριχτάρι!
  3. Χαλιά: Το χαλί μπορεί από μόνο του να ανανεώσει το χώρο σε μεγάλο βαθμό. Ανάλογα τι χαλί θα επιλέξετε θα διαμορφώσετε και το χώρο αισθητικά.
  4. Φωτισμός: Δώστε λίγο παραπάνω προσοχή στο φωτισμό και πειραματιστείτε με αυτόν. Μικρά λαμπατέρ ή και φωτιστικά δαπέδου και θα δώσουν πόντους διακόσμησης και θα αλλάξουν την ατμόσφαιρα.
  5. Λευκά είδη: Κυρίως στο υπνοδωμάτιο αλλά και στο  μπάνιο τα λευκά είδη δίνουν μία δική διακοσμητική γραμμή. Σκεφτείτε ένα μίνιμαλ, λευκό υπνοδωμάτιο με ένα λευκό πάπλωμα και με ένα πολύχρωμο! Πόσο διαφορετική θα είναι η εικόνα του;
[gallery-417969]