HOME SWEET HOME

Deco tips για σπίτια με κατοικίδια


18 Μαΐου 2015

a566b932hd1.jpg

Όταν μοιράζεστε το σπίτι μαζί με το κατοικίδιο σας, τότε χρειάζεται να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο που διακοσμείτε. Οι ανάγκες του ζώου καλύπτονται με διαφορετικό τρόπο από τον δικό σας, επομένως αν οργανωθείτε σωστά θα έχετε τακτοποιημένους και καλοδιατηρημένους όλους τους χώρους, αφού ο μικρός σας φίλος θα κάνει πολύ λιγότερες ζημιές.

  1. Χρησιμοποιήστε χαλιά με σκούρο χρώμα και διακριτικά μοτίβα, ώστε να μη φαίνονται πιθανοί λεκέδες.
  2. Καλύψτε τα με ριχτάρια τα έπιπλα διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα ξύσουν με τα νύχια τους. Το βελούδο είναι ένα ύφασμα που μπορεί να καθαριστεί εύκολα από τις τρίχες.
  3. Τα σεντόνια, όπως και όλα τα υφάσματα των επίπλων θα πρέπει να μπορούν εύκολα να μπαίνουν στο πλυντήριο, αφού θα χρειάζονται συχνό πλύσιμο. Φροντίστε να επιλέξετε υφή που να μην ηλεκτρίζει τις τρίχες.
  4. Τα χρώματα των επίπλων καλό θα ήταν να ταιριάζουν με αυτά στο τρίχωμα του κατοικίδιου σας ώστε όταν πέφτουν τρίχες να μη φαίνονται πολύ έντονα.
  5. Επιλέξτε χαλιά που να πλένονται εύκολα και να αντικαθιστούνται ακόμη ευκολότερα.
  6. Αποφύγετε τις αιχμηρές γωνίες στα έπιπλα διότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
  7. Χρησιμοποιήστε μικρότερα έπιπλα όπως coffee tables που θα αποτρέπουν το κατοικίδιο σας να πλησιάζει απαγορευμένα για εκείνο σημεία.
  8. Επιλέξτε χαμηλού κόστους έπιπλα γιατί υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να τα αντικαταστήσετε με καινούρια αν υποστούν από το κατοικίδιο σας κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά.
  9. Φροντίστε να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό σημείο για το κατοικίδιο σας, ώστε να γνωρίζει ότι έχει το δικό του χώρο μέσα στο σπίτι.