HOME SWEET HOME

Συνδυασμός διαφορετικών στιλ διακόσμησης: Do's & Dont's


2 Ιουνίου 2015

decor-mix-4-a.jpg

Ένα από τα φετινά καλοκαιρινά decor trends για το σπίτι είναι ο συνδυασμός διαφορετικών στιλ διακόσμησης. Μπορεί ως ιδέα να είναι ευχάριστη και πρωτότυπη, όμως η συγκεκριμένη τάση θέλει ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να υπάρχει συνοχή στο τελικό αποτέλεσμα. Οι παρακάτω κανόνες ασφαλείας δίνουν τη λύση για ένα μοναδικό και συγχρόνως σωστά επιμελημένο decor με κύριο χαρακτηριστικό την συνύπαρξη δύο άκρως αντίθετων στιλ που έχει πάντα στόχο την ισορροπία.

DO's:

  1. Χρωματικές αντιθέσεις: Είναι ευχάριστες και χαρίζουν ζωντάνια στο χώρο.
  2. Συνδυασμός παραδοσιακών επίπλων με μοντέρνα: Ένα έπιπλο αντίκα για παράδειγμα μπορεί να σταθεί σε ένα μοντέρνο καθιστικό.
  3. Αντιθέσεις στις υφές: Το παλιό ενώνεται με το καινούριο, το rustic ξύλο συνδυάζεται με μέταλλα, οι σκληρές επιφάνειες αποκτούν πλαστικότητα όταν σε αυτές συμμετέχουν άλλες πιο μαλακές,
  4. Ουδέτερο φόντο: Το ιδιαίτερο αυτό στιλ χρειάζεται να ισορροπήσει, επομένως οι τοίχοι και γενικότερα το bachround χρειάζεται ουδετερότητα. Επιτρέπονται μόνο λίγες φωτεινότερες αποχρώσεις.
  5. Αξεσουάρ: Μοναδικά αντικείμενα τέχνης ή συναισθηματικής αξίας ή ακόμα και συμβολικής, δίνουν χαρακτήρα.
DONT' S: 
  1. Δε χρειάζονται υπερβολικά πολλά χρώματα
  2. Είναι λάθος η επιλογή πολλών επίπλων. Δημιουργείται η αίσθηση της ακαταστασίας
  3. Ποτέ δεν πρέπει να συνδυάζονται πολλά διαφορετικά στιλ. Ο κανόνας θέλει το 80% του χώρου να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο στιλ και μόλις το 20% να είναι το διαφορετικό ώστε να επικρατεί αρμονία με μερικές ευχάριστες αντιιθέσεις.
[gallery-453318]