HOME SWEET HOME

Καλοκαιρινή ανανέωση στο decor εύκολα και οικονομικά


1 Αυγούστου 2015

Κάθε καλοκαίρι η διάθεσή μας είναι πιο ανάλαφρη και το ίδιο επιθυμούμε και για το σπίτι μας. Δεν γίνεται να νιώθουμε εμείς σαν αυγουστιάτικο πρωινό και το σπίτι μας να είναι γεμάτο με σκούρα χρώματα και βαριά διακόσμηση. Αλλάξτε τη γρήγορα και (εννοείται) καλοκαιρινά με αυτά τα απλά βήματα:

Βγάλτε τα βαριά, χειμωνιάτικα διακοσμητικά Ξεκινήστε βγάζοντας τα χαλιά και τις βαριές κουρτίνες. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει). Βγάλτε τα παπλώματα, τα βαριά ριχτάρια και ό,τι τραπεζομάντιλο έχετε που δείχνει ζεστό και χοντρό. Αμέσως το σπίτι σας θα δείξει πιο ελαφρύ και θα γεμίσει φως.

Ξεκρεμάστε τις κουρτίνες Πλέον είναι μόδα τα παράθυρα χωρίς κουρτίνες αλλά αν δεν θέλετε να βγάλετε τις κουρτίνες σας, μπορείτε να τις στερεώνετε μόνιμα μέσα στη μέρα με κορδέλες (όχι με κρόσσια, αυτά είναι χειμωνιάτικο αξεσουάρ) ώστε να μπαίνει το φως άπλετο μέσα στο σπίτι σας.

thehomeissue_kalokeri04

Προσθέστε ένα πολύχρωμο έπιπλο Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε μια περιουσία για να κάνετε το σπίτι σας να δείχνει καλοκαιρινό. Μπορείτε να προσθέσετε μικρές χαρούμενες πινελιές που θα δώσουν μια ανάλαφρη καλοκαιρινή διάθεση στον χώρο σας. Για παράδειγμα, ένα τραπεζάκι με ρίγες ή σε μια έντονη απόχρωση είναι μια πολύ καλή επιλογή για να το βάλετε σε μια γωνία του σπιτιού σας.

thehomeissue_kalokeri06

Βάλτε φαναράκια στο μπαλκόνι ή τον κήπο Τα πολύχρωμα φαναράκια είναι μια πολύ καλή επιλογή για το μπαλκόνι σας. Κρεμάστε αρκετά πάνω από τα λουλούδια σας και αμέσως το σκηνικό θα αλλάξει και θα δείχνει πιο καλοκαιρινό.

thehomeissue_kalokeri05

Δώστε ζωή σε ένα παλιό έπιπλο ΑΝ τα έπιπλά σας είναι μουντά και σκουρόχρωμα, μπορείτε να δώσετε λίγη ζωή στον χώρο και να δημιουργήσετε μια πιο ανάλαφρη διακόσμηση, βάφοντας ένα έπιπλο σε μια πιο καλοκαιρινή απόχρωση. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάψετε μια καρέκλα σε ένα απαλό θαλασσί ή φούξια.

thehomeissue_kalokeri01

Χρησιμοποιήστε την τέχνη Τα έργα τέχνης βοηθάνε πάντα ένα σπίτι να δείχνει πιο χαρούμενο και ζωντανό. Επιλέξτε πίνακες με όμορφες αποχρώσεις και έντονα χρώματα για να δώσετε σε όλο τον χώρο πιο ανάλαφρη και χαρούμενη διάθεση. Μπορείτε να επιλέξετε όμορφες εικόνες με λουλούδια ή αφηρημένη τέχνη με έντονους χρωματισμούς που θυμίζουν καλοκαίρι. Τα τοπία με θάλασσα και ηλιόλουστα μέρη είναι επίσης μια καλή επιλογή.

thehomeissue_kalokeri02

Φλοράλ διακόσμηση Μπορείτε να δώσετε πιο ανάλαφρη καλοκαιρινή διάθεση στο υπνοδωμάτιό σας βάζοντας ένα λεπτό παπλωματάκι ή κάλυμμα με φλοράλ σχέδιο. Διατηρήστε τους τοίχους σε ουδέτερες αποχρώσεις για να μην δείξει πολύ έντονο το όλο αποτέλεσμα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com- the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.