HOME SWEET HOME

Καλοκαιρινό decor για υπνοδωμάτια


10 Αυγούστου 2015

e_kalokairi03.jpg

Εννοείται πως θέλουμε επειγόντως διακοπές. Μέχρι να έρθει, όμως, εκείνη η ευλογημένη ώρα μπορούμε να ξεχαστούμε βλέποντας όμορφες εικόνες και παίρνοντας ιδέες για το πώς μπορούμε και εμείς να μεταμορφώσουμε τα καλοκαιρινά υπνοδωμάτια σε παραδείσους.

Αυτό το όμορφο υπνοδωμάτιο στη Σάντα Μόνικα δεν είναι ένα απλό υπνοδωμάτιο. Καταρχάς και μόνο το γεγονός ότι στο ταβάνι του είναι κολλημένη μια vintage βάρκα, το κάνει μοναδικό και ιδιαίτερο. Οι τοίχοι του είναι καλυμένοι με ταπετσαρία και ένα όμορφο παγκάκι βρίσκεται ακριβώς στο τελείωμα του κρεβατιού.

thehomeissue_kalokairi01

Στο Connecticat βρίσκεται αυτό το καλοκαιρινό υπνοδωμάτιο. Μπορεί να μην έχει κανένα συγκεκριμένο «καλοκαιρινό» στοιχείο (κοχύλια, βάρκες, πετραδάκια, άγκυρες κλπ.) αλλά τα χρώματά του είναι τόσο χαρούμενα που σίγουρα φτιάχνουν τη διάθεση σε όποιον κοιμάται σε αυτό. Οι κίτρινες, γαλάζιες και λευκές ρίγες δίνουν μια χαρούμενη αίσθηση στο χώρο.

thehomeissue_kalokairi02

Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε διαφορετικά μια κρεβατοκάμαρα στις Μπαχάμες. Oι τοίχοι του δωματίου είναι βαμμένοι στο χρώμα της μέντας (ένα άκρως καλοκαιρινό χρώμα) ενώ οι λευκές κουρτίνες που κρέμονται πάνω από το κρεβάτι προσδίδουν ένα ρομαντικό στοιχείο στο χώρο. Αυτό το υπνοδωμάτιο μας δείχνει πως δεν χρειάζεται ένας χώρος να είναι παραγεμισμένος για να είναι όμορφος ενώ για να δημιουργήσετε γρήγορα και οικονομικά ένα καλοκαιρινό δωμάτιο αρκούν μερικές λευκές κουρτίνες πάνω από το κρεβάτι σας.

thehomeissue_kalokairi03

Το καλοκαίρι θέλει χρώμα. Ένα σούπερ χρωματιστό με χαρούμενα χρώματα υπνοδωμάτιο δεν μπορεί παρά να θυμίζει καλοκαίρι. Βάλτε floral, ρίγα, καρό και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Το συγκεκριμένο υπνοδωμάτιο πέρα από τα ψάθινα κουτιά του (που επίσης θυμίζουν καλοκαίρι), έχει μια κουνουπιέρα λευκή με ροζ λουλούδια πάνω από το κρεβάτι και ένα κουβερλί γεμάτο χρώμα. Φυσικά το ξύλο στο ταβάνι βοηθάει στην όλη καλοκαιρινή διάθεση.

thehomeissue_kalokairi04

Ένας φανταστικός τρόπος για να βάλετε το καλοκαίρι στο υπνοδωμάτιό σας χωρίς να ξοδευτείτε είναι να πάρετε μια ταπετσαρία στο χρώμα του γκρι ξύλου και να την κολλήσετε στους τοίχους σας για να δώσετε την αίσθηση της καλύβας στο χώρο σας. Φυσικά το λευκό στα σκεπάσματα, στα μαξιλάρια και γενικά σε όλο το δωμάτιο, κάνουν ακόμα πιο έντονη την καλοκαιρινή διάθεση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com- the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.