HOME SWEET HOME

Γκρεζ: Το νέο αγαπημένο χρώμα κατακτά το decor


10 Αυγούστου 2015

thehomeissue_greige.jpg

Μπορεί η Pantone να ανακήρυξε ως χρώμα της χρονιάς το Marsala (ένα είδος μπορντό) αλλά τα social media φαίνεται να έχουν κυριευθεί από μια άλλη απόχρωση, πιο φυσική, πιο γήινη και πιο απαλή. Πρόκειται για το γκρεζ, ένα χρώμα που βρίσκεται ανάμεσα στο γκρι και το μπεζ.

Το γκρι είναι ένα χρώμα που προσφέρει σοφιστικέ στιλ σε έναν χώρο ενώ το μπεζ δίνει μια πιο φυσική αίσθηση. Ενώνοντας αυτά τα δύο χρώματα δημιουργείται το γκρεζ που αποτελεί το πιο στιλάτο χρώμα για κάθε είδους σπίτι.

thehomeissue_greige09

Το συγκεκριμένο χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους. Είτε επιλέγοντας έπιπλα και διακοσμητικά σε αυτήν ακριβώς την απόχρωση, είτε αναμειγνύοντας γκρι και μπεζ κομμάτια ώστε να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη ατμόσφαιρα που θα αποτελείται από αυτές τις δύο αποχρώσεις.

thehomeissue_greige04

Υπνοδωμάτιο Στο υπνοδωμάτιο αυτή η απόχρωση ταιριάζει φανταστικά. Άλλωστε το γκρι είναι ένα χρώμα που έχουμε πει πως ταιριάζει πολύ σε κρεβατοκάμαρες. Αν το συνδυάσετε λοιπόν με το μπεζ που είναι ένας πιο φυσικός τόνος, θα έχετε ένα πιο ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα που θα δώσει ρομαντισμό στον χώρο.

thehomeissue_greige03

Σαλόνι Το σαλόνι είναι ακόμα ένας χώρος που ταιριάζει πολύ το γκρεζ. Θα σας προτείναμε να το ενισχύσετε με λίγο χρώμα σε κοντινές αποχρώσεις του μπεζ, όπως είναι το κίτρινο, το καφέ, ή το πορτοκαλί.

thehomeissue_greige08

Το έπιπλο της παρακάτω εικόνας είναι σε μια vintage γκρεζ απόχρωση που ταιριάζει πολύ ωραία σε χώρους όπως είναι το σαλόνι ή το χολ. Επιπλέον συνδυάζεται πανεύκολα με κάθε είδους απόχρωση.

thehomeissue_greige01

Ένας καναπές σε γκρεζ απόχρωση θα σας λύσει τα χέρια και θα σας δώσει την ευχέρεια να διακοσμήσετε πολύ εύκολα τον υπόλοιπο χώρο ή να αλλάξετε τη διακόσμηση όποτε το θελήσετε.

thehomeissue_greige06

Τοίχος Το γκρεζ είναι ένα χρώμα που ταιριάζει πάρα πολύ και για το βάψιμο ενός τοίχου στο σπίτι σας. Δείτε στην παρακάτω εικόνα πόσο ωραία φαίνεται ο γκρεζ τοίχος σε συνδυασμό με την gallery που έχει τοποθετηθεί σε αυτόν σε ασπρόμαυρους τόνους.

thehomeissue_greige07

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com- the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.