HOME SWEET HOME

12 Decor ideas για ένα ιδιαίτερο σαλόνι


10 Σεπτεμβρίου 2015

5704.jpg

Το σαλόνι είναι το δωμάτιο που συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια, που διασκεδάζετε, που αποκοιμιέστε τα βράδια όταν είστε πολύ κουρασμένοι, που κάθεστε παρέα με φίλους ή συγγενείς. Σε αυτόν τον χώρο πρέπει να νιώθετε ασφάλεια αλλά και ηρεμία. Πάρτε ιδέες από πανέμορφα σαλόνια για να φτιάξετε τη δική σας όαση ηρεμίας, δημιουργικότητας και ενέργειας.

Το χαλί πάντα προσφέρει ζεστασιά σε έναν χώρο και μπορεί να χρησιμεύσει και ως διαχωριστικό αν το σαλόνι σας είναι σε ενιαίο χώρο με την τραπεζαρία ή την κουζίνα σας.

1

Ο καναπές είναι το κυρίαρχο κομμάτι ενός σαλονιού Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να δώσετε μεγάλη βάση όταν ψάχνετε να αγοράσετε έναν. Πρέπει να είναι αναπαυτικός και να βολεύει στο να κάθεστε, να ξαπλώνετε, να χαλαρώνετε ή ακόμα και να κοιμάστε. Ενισχύστε τον με μερικά μαξιλάρια για έξτρα στιλ και άνεση.

2

Επιλέξτε χρώματα που ηρεμούν και όχι που ανεβάζουν την ένταση και τους σφυγμούς. Τα ανοιχτά χρώματα και οι παλ αποχρώσεις είναι ιδανικά για ένα σαλόνι.

3

Τα έργα τέχνης ενισχύουν πολύ το στιλ ενός σαλονιού αρκεί να σας εκφράζουν και να σας δημιουργούν θετικά συναισθήματα. Μην κρεμάτε στους τοίχους πίνακες που απλά σας έκαναν δώρο. Καλύτερα να τους πάτε στην αποθήκη παρά να είστε αναγκασμένοι να τους βλέπετε κάθε μέρα.

4

Δείτε τι ταιριάζει στη διαρρύθμιση του σπιτιού σας. Σε κάποια σαλόνια ταιριάζει το λευκό, ενώ κάποια άλλα για να αναδειχθούν πρέπει να «σπάσετε» το λευκό χρώμα με πιο σκούρες αποχρώσεις.

5

Μην φοβάστε τη μοντέρνα διακόσμηση Ξεφύγετε λιγάκι από τα συνηθισμένα και «παίξτε» με διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών, υφών και σχεδίων.

6

Το σαλόνι πρέπει να δέχεται άπλετο φως Αν το σαλόνι σας είναι ενιαίο μαζί με άλλους χώρους τοποθετήστε το στα παράθυρα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.