Αλλάξτε το σπίτι σας εύκολα και γρήγορα

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Πάντα η όμορφη διακόσμηση είναι αυτή που θα τραβήξει την προσοχή σε ένα χώρο και θα σας κάνει να νιώσετε φιλόξενα μέσα σε αυτόν. Αν σκέφτεστε να αλλάξετε τον χώρο σας, διάβαστε 10 tips που θα σας βοηθήσουν.

Frame the space Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε αλλαγή σκεφτείτε και φανταστείτε τον χώρο σας. Ποιά θα είναι η χρήση του; Πώς θέλετε να είναι; Έτσι θα δημιουργήσετε ένα νοητό πλάνο για να κατευθυνθείτε και να αποφύγετε τα περιττά έξοδα.

Make it yours Είναι ο χώρος σας! Προσάρμοστε τον σύμφωνα με το δικό σας γούστο και τις δικές σας ανάγκες. Προσθέστε τη δική σας λάμψη, επιλέγοντας τα χρώματα και τις υφές που θα σας κάνουν να νιώθετε άνετα και οικεία στο περιβάλλον.

Αξιοποίηση χώρου Αξιοποιήστε έξυπνα ακόμα και την πιο μικρή επιφάνεια. Δημιουργήστε νέες άνετες γωνίες όπου μπορείτε ή να κάθεστε (με μια πολυθρόνα και ένα side table) ή να αποθηκεύετε πράγματα φτιάχνοντας ένα αποθηκευτικό χώρο - τοποθετώντας ράφια και αλλά αποθηκευτικά αντικείμενα π.χ καλάθια, κουτιά, καλόγερους.

thehomeissue_iekakmi02

Αντανακλάσεις και φωτισμός Πάντα ο φωτισμός είναι εκείνος που θα ζεστάνει και θα προσδώσει περισσότερη ομορφιά στον χώρο. Επιλέξτε επιδαπέδια και επιτραπέζια φωτιστικά, δίνοντας στο χώρο σας την ατμόσφαιρα που του αρμόζει. Ένας καθρέφτης θα έρθει να δώσει ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα αφού θα αντανακλά το φως και θα δώσει την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

thehomeissue_iekakmi03

Hide it! Δεν σας αρέσει το χρώμα που έχετε στον τοίχο; Η πιο έξυπνη τακτική για να το αξιοποιήσετε διακοσμητικά, δεν είναι να το αγνοήσετε αλλά να το εντάξετε στη συνολική διακόσμηση. Αντί να δημιουργήσετε αντιθέσεις, προσπαθήστε να καμουφλάρετε το χρώμα που δεν σας αρέσει διακοσμώντας το χώρο με αντικείμενα σε παρόμοιες αποχρώσεις.

thehomeissue_iekakmi04

Wallpaper is easy Μια γρήγορη λύση για να αλλάξετε τους τοίχους σας είναι η τοποθέτηση ταπετσαρίας. Ένα ολόκληρο δωμάτιο ή ακόμα και ένα μέρος του τοίχου ντυμένο με ταπετσαρία δημιουργεί τεράστια αλλαγή στη συνολική εικόνα.

thehomeissue_iekakmi05

Blend the Trend! Ενημερωθείτε για ό,τι νέο κυκλοφορεί στην αγορά! Προσαρμόστε τη μόδα μέσα στο σπίτι σας αλλάζοντας διακοσμητικά αντικείμενα που είναι εύκολο να αντικατασταθούν όπως π.χ ένα φωτιστικό, μαξιλαράκια, ένα χαλί.

thehomeissue_iekakmi06

Break the rules Μη φοβηθείτε να είστε αντισυμβατικοί. Όπως και εσείς αποτελείστε από διαφορετικά χαρακτηριστικά, που κάνουν τη συνολική σας εικόνα, έτσι μπορείτε να ταιριάξετε και στον χώρο φαινομενικά αντίθετα πράγματα που θα αποτελέσουν τον χαρακτήρα του σπιτιού σας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.