HOME SWEET HOME

8 ιδανικοί χρωματικοί συνδυασμοί για το υπνοδωμάτιο


10 Νοεμβρίου 2015

Αν κοιτάτε το υπνοδωμάτιό σας και σας φαίνεται αρκετά μουντό, τότε υπάρχει λύση και την ξέρετε. Χρώμα, χρώμα, χρώμα!

Σήμερα σας έχουμε μερικούς από τους αγαπημένους μας συνδυασμούς χρωμάτων για να γεμίσετε τον χώρο σας με χρώμα, αισιοδοξία και θετική ενέργεια.

Γκρι με κίτρινο Πρόκειται για δύο χρώματα που δένουν φανταστικά μεταξύ τους. Το κίτρινο έχει τη δυνατότητα να γεμίζει το δωμάτιο με χρώμα, φως και ένταση χωρίς όμως να καταντάει κουραστικό. Το γκρι από την άλλη μεριά, είναι ένα από τα κυρίαρχα χρώματα της σεζόν και μας αρέσει σε κάθε του απόχρωση. Είναι πολύ σοφιστικέ και εύκολα προσαρμόσιμο σε κάθε στιλ διακόσμησης.

thehomeissue_xrwma05

Γκρι με λευκό Σε αυτό το συνδυασμό μπορεί να μην υπάρχουν έντονα χρώματα αλλά θα δημιουργήσετε ένα δωμάτιο με πολύ στιλ και μίνιμαλ γραμμές. Το γκρι ταιριάζει φανταστικά με το λευκό και είναι δύο χρώματα που αν ποτέ τα βαρεθείτε μπορείτε εύκολα να τα ενισχύσετε και με μια τρίτη, πιο έντονη, απόχρωση.

thehomeissue_xrwma08

Εκρού με μοβ Δύο ακόμα χρώματα που αγαπάμε πολύ, είναι το εκρού και το μοβ. Το εκρού μπορεί να μπει σε υπνοδωμάτια αλλά μόνο του μπορεί να δείχνει χλωμό και αδιάφορο. Σε συνδυασμό, όμως, με ένα πιο έντονο χρώμα ο χώρος θα αλλάξει κατευθείαν και θα δείξει πολύ πιο στιλάτος και όμορφος. Το μοβ είναι ένα χρώμα που είναι πολύ στη μόδα φέτος, οπότε το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

thehomeissue_xrwma01

Λευκό, γκρι και tan Αν αναρωτιέστε τι είναι το tan, πρόκειται για ένα χρώμα που είναι ανάμεσα στο σπασμένο ανοιχτό ροζ, ανοιχτό καφέ και ελαφρώς πιο έντονο μπεζ. Αυτή η απόχρωση θα δώσει στο δωμάτιό σας ένα ανάλαφρο χρώμα που είναι χαλαρωτικό και ταιριάζει πολύ σε υπνοδωμάτια.

thehomeissue_xrwma02

Παστέλ Αν είστε ρομαντικός τύπος τότε τα παστέλ είναι οι αποχρώσεις σας! Αυτά τα χρώματα συνδυάζονται υπέροχα μεταξύ τους και δίνουν μια όμορφη εικόνα στο δωμάτιο χωρίς να το βαραίνουν. Οι παστέλ αποχρώσεις μπορούν να μπουν σε υπνοδωμάτια αλλά και παιδικά δωμάτια.

thehomeissue_xrwma04

Λουλακί με λευκό Το λουλακί είναι ένα φανταστικό χρώμα που είναι ιδανικό για υπνοδωμάτια με έντονο και δυναμικό χαρακτήρα. Συνδυάζεται με λευκό, ενώ μπορείτε να το ενισχύσετε με ριγέ μαξιλάρια σε μπλε-άσπρο ή και διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε.

thehomeissue_xrwma03

Τιρκουάζ με μοβ Αυτά τα δύο χρώματα είναι πολύ δυναμικά αλλά ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους. Σαν συνδυασμός είναι πολύ έντονος αλλά παρ'όλα αυτά δεν θα τον βαρεθείτε εύκολα. Αν, όμως, παρόλα αυτά τον βαρεθείτε μπορείτε απλά να αφαιρέσετε τη μια από τις δύο αποχρώσεις και να παίξετε με την άλλη προσθέτοντας γκρι, λευκό ή και μαύρο.

thehomeissue_xrwma06

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.