HOME SWEET HOME

8 tips για να τρώτε άνετα σε μικροσκοπική κουζίνα


18 Νοεμβρίου 2015

Μήπως η κουζίνα σας είναι πολύ μικρή και πιστεύετε πως δεν γίνεται σε καμία περίπτωση να τρώτε μέσα σε αυτήν; Για σκεφτείτε το ξανά! Ίσως με τον κατάλληλο τρόπο διακόσμησης να μπορέσετε να μετατρέψετε την μικρή κουζίνα σας στον τέλειο χώρο για να τρώτε το πρωινό σας ή οποιοδήποτε άλλο γεύμα της ημέρας.

Δημιουργήστε το τραπέζι σας μπροστά στο παράθυρο Αν η κουζίνα σας έχει παράθυρο τότε μπορείτε πολύ εύκολα να τοποθετήσετε μπροστά του έναν μικρό πάγκο και μερικά σκαμπό τα οποία όταν δεν τα χρησιμοποιείτε θα τα βάζετε κάτω από τον πάγκο.

thehomeissue_trapezi04

Προσθέστε το τραπέζι στην προέκταση του πάγκου της κουζίνας σας Μια επίσης ωραία ιδέα είναι να προσθέσετε ένα μικρό τραπεζάκι κατά μήκος του πάγκου σας. Απλά στερεώστε πάνω στον πάγκο μια ξύλινη πλάκα και προσθέστε μερικές καρέκλες. Αυτό το project πιάνει ελάχιστο χώρο και είναι μια φανταστική ιδέα για την κουζίνα σας.

thehomeissue_trapezi05

Μπορείτε να προεκτείνετε τον πάγκο σας Στην κουζίνα της παρακάτω εικόνας ο μικρός πάγκος προεκτείνεται με μια ημικυκλική έξτρα κατασκευή. Έτσι έχετε μεγαλύτερο χώρο για να ετοιμάζετε το φαγητό σας αλλά και μεγαλύτερο χώρο για να τρώτε χωρίς όμως να μικραίνει πολύ ο χώρος σας.

thehomeissue_trapezi03

Σπαστό τραπέζι Μια επίσης όμορφη λύση που είναι άκρως λειτουργική για μικρές κουζίνες είναι τα σπαστά τραπέζια που βιδώνονται στον τοίχο και σπάνε ώστε να χρησιμοποιούνται μόνο όταν υπάρχει ανάγκη.

thehomeissue_trapezi02

Εκμεταλλευτείτε τους πάγκους σας Βγάλτε πάνω από τον πάγκο της κουζίνας όλα τα μαγειρικά σκεύη και τοποθετήστε τα σε ντουλάπια ή κρεμάστε τα ψηλά στην κουζίνα. Έτσι θα ελευθερωθεί ο πάγκος σας και θα μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε για να τρώτε και να κάθεστε πιο άνετα.

thehomeissue_trapezi01

Βρείτε το κατάλληλο τραπέζι Αν θέλετε να προσθέσετε ένα μικρό τραπέζι που να είναι ταυτόχρονα και λειτουργικό, τότε σας έχουμε τη λύση στην παρακάτω εικόνα. Αυτό το τραπέζι έχει από τη μια μεριά ράφια ώστε να αποθηκεύετε πράγματα και από την άλλη δεν έχει τίποτα ώστε να μπορούν να μπαίνουν μέσα οι καρέκλες όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.

thehomeissue_trapezi08

Κάντε το όπως το κάνουν στο Παρίσι Στα περισσότερα cafe στο Παρίσι θα βρείτε μικροσκοπικά τραπεζάκια που έχουν πολύ στιλ και συνήθως είναι είτε ξύλινα είτε μεταλλικά. Βάλτε και εσείς ένα μικρό τραπεζάκι στην κουζίνα σας και 2 καρέκλες και απολαύστε το πρωινό σας σαν να είστε στο Παρίσι.

thehomeissue_trapezi06

Κρεμάστε τις καρέκλες στον τοίχο Επειδή συνήθως οι καρέκλες είναι αυτές που πιάνουν τον περισσότερο χώρο, μπορείτε να τις κρεμάσετε στον τοίχο για να εξοικονομήσετε χώρο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.