HOME SWEET HOME

Διαλέξτε την ιδανική λευκή απόχρωση για το σπίτι


11 Δεκεμβρίου 2015

Το λευκό είναι ένα χρώμα που χρησιμοποιείται πολύ στη διακόσμηση σπιτιών γιατί συνδυάζεται εύκολα και είναι αριστοκρατικό. Φέτος κυκλοφορούν πολλές off white αποχρώσεις που θα σας βάλουν σε πραγματικό δίλημμα σχετικά με το ποια να επιλέξετε για το δικό σας σπίτι.

Απλό λευκό Το απλό λευκό είναι η πρώτη επιλογή και η πιο συνηθισμένη. Επιλέγεται επειδή είναι μια απόχρωση που συνδυάζεται με κάθε χρώμα χωρίς κανένα πρόβλημα και ταιριάζει σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Θέλει όμως λίγη προσοχή γιατί μπορεί να κάνει τον χώρο να δείχνει «κρύος». Αν επιλέξετε λοιπόν αυτήν την απόχρωση, φροντίστε να δώσετε στο σπίτι σας μια πιο cozy όψη προσθέτοντας ζεστά χρώματα, έπιπλα και υφάσματα.

thehomeissue_white05

Λευκό του καπουτσίνο Το συγκεκριμένο λευκό ταιριάζει καλύτερα με πιο ζεστές αποχρώσεις. Είναι μια φανταστική επιλογή αν θέλετε να δώσετε φως σε έναν χώρο, καθώς «μιμείται» το φωτεινό χρώμα των λευκών τοίχων όταν έχουμε ηλιόλουστες μέρες. Αυτή η απόχρωση ταιριάζει περισσότερο σε σαλόνια και κουζίνες.

thehomeissue_white01

Γκρι λευκό Το γκρι λευκό είναι ένα χρώμα που ταιριάζει ιδανικά σε υπνοδωμάτια και φέτος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα. Δημιουργεί υπέροχους συνδυασμούς με τις περισσότερες αποχρώσεις και ειδικά τις πιο γήινες. Επίσης, είναι ένα χρώμα που δεν θα βαρεθείτε ποτέ, είναι χαλαρωτικό και κάνει το δωμάτιο να δείχνει πιο κομψό και ενδιαφέρον.

thehomeissue_white04

Μπεζ λευκό Άλλη μια δημοφιλή απόχρωση λευκού είναι το σπασμένο μπεζ που είναι αρκετά ανοιχτό ώστε να μοιάζει με λευκό. Συνήθως αυτήν την απόχρωση τη συναντάμε σε κουζίνες και υπνοδωμάτια και είναι ιδιαίτερα όμορφη όταν συνδυάζεται με καθαρό λευκό.

thehomeissue_white02

Ροζ λευκό Είναι η απόχρωση του λευκού που συνήθως συναντάται σε παιδικά υπνοδωμάτια. Ταιριάζει πολύ με αποχρώσεις του καφέ και συνδυάζεται πολύ ωραία με γκρι και το καθαρό λευκό. Μπορεί εύκολα να υιοθετηθεί σε κοριτσίστικα εφηβικά δωμάτια χωρίς περιορισμούς γιατί δεν δείχνει ιδιαίτερα παιδικό.

thehomeissue_white08

Λευκό και έντονες αποχρώσεις Μια ακόμα τάση που θα δούμε φέτος είναι οι έντονες αποχρώσεις που συνδυάζονται με το λευκό. Αν λοιπόν θέλετε να δώσετε ένταση στον χώρο σας δημιουργήστε έντονες αντιθέσεις χρησιμοποιώντας το έντονο χρώμα που σας αρέσει στους τοίχους και αφήστε το ταβάνι λευκό. Είναι ιδανικό για εσάς που εχετε λευκά έπιπλα (κουζίνα ή υπνοδωμάτιο).

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.