Οικονομικές και έξυπνες ιδέες για τη διακόσμηση του μπάνιου

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που είτε παραμελούμε εντελώς είτε δίνουμε βάση μόνο στα πλακάκια και στα είδη υγιεινής.

Η αλήθεια είναι πως καλό θα είναι να ασχολούμαστε και λίγο με την διακόσμηση του μπάνιου έτσι ώστε να έχει μία συνέχεια με τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Εμείς, θα σας δείξουμε έξυπνες ιδέες και μικρά tips για να φτιάξετε ένα όμορφο μπάνιο ακόμα και αν αυτό είναι πολύ μικρό.

thehomeissue_mpanio01

Πλακάκια Εάν κάνετε ανακαίνιση στο μπάνιο προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε τα πλακάκια με έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τρόπο. Πλέον τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στα μπάνια είναι ειδικά για την υγρασία και πολύ ανθεκτικά στο καθάρισμα πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητο να βάλετε παντού πλακάκια. Επικεντρώστε την προσοχή σας στην ντουζιέρα και στο νιπτήρα ενώ αποφύγετε να βάλετε πλακάκια σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του μπάνιου.

Μια πολύ ωραία ιδέα για ανανέωση των παλιών σας πλακιδίων είναι να βάψετε τους αρμούς από τα πλακάκια σε ένα έντονο χρώμα. Κυκλοφορεί, μάλιστα, στην αγορά ειδικό αστάρι με μυκητοκτόνο δράση πάνω από το οποίο μπορείτε να βάψετε με ότι χρώμα θέλετε.

thehomeissue_mpanio02

Ταπετσαρία Υπάρχουν ταπετσαρίες που έχουν υποστεί αδιαβροχοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε άφοβα να τις τοποθετήσετε στο χώρο του μπάνιου. Για ωραιότερο αποτέλεσμα τοποθετήστε μέχρι και 1 μέτρο από το έδαφος κάποιο πλακάκι μονόχρωμο και βάλτε την ταπετσαρία από εκεί και πάνω.

thehomeissue_mpanio03

Βινυλικό δάπεδο Εάν έχετε στο πάτωμα παλιό μωσαϊκό ή κάποιο άσχημο παλιό πλακάκι, μπορείτε να αγοράσετε από καταστήματα που έχουν διάφορα πατώματα, βινυλικό δάπεδο. Αυτό θα το βρείτε σε ρολό ή σε λωρίδες για πιο ωραίο αποτέλεσμα. Το κόβεται πολύ εύκολα μόνοι σας και απλά το κολλάτε πάνω από τα πλακάκια. Αξίζει να μάθετε πως πρόκειται για ένα υλικό που καθαρίζεται πολύ εύκολα.

thehomeissue_mpanio04

Ράφια Όπως θα κάνατε στο χολ ή στο σαλόνι βάλτε 1-2 ράφια που θα σας χρησιμεύσουν ως πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος αλλά θα σας επιτρέψουν ταυτόχρονα να δώσετε χρώμα και στιλ τοποθετώντας πάνω τους 1-2 διακοσμητικά στοιχεία. Βάλτε λίγα λουλούδια ή ένα γλαστράκι. Σε ένα καλαθάκι μπορείτε να βάλετε πετσέτες για τους επισκέπτες σας ώστε να νιώθουν άνετα που δεν χρησιμοποιούν τις δικιές σας.

thehomeissue_mpanio05

Καθρέφτες Βάλτε ίδιους καθρέφτες κάθετα πάνω από το καπάκι της λεκάνης σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Θα δώσουν βάθος στο μπάνιο και μια νότα πολυτέλειας. Ο καθρέφτης σε ένα μπάνιο είναι χρήσιμος αλλά δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται μόνο πάνω από το νιπτήρα. Δοκιμάστε κάτι καινούργιο και θα εκπλαγείτε από το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

thehomeissue_mpanio06

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.