HOME SWEET HOME

Ένας εκρηκτικός συνδυασμός χρωμάτων για το σπίτι


1 Απριλίου 2016

6adc4-living-room-mustard-velvet-lounge-chairs-blue-leather-poufs-custom-joinery-bookshelves.jpg

Το μουσταρδί και το ροζ είναι δύο χρώματα που δεν θα σκεφτόσασταν εύκολα να συνδυάσετε. Φέτος όμως οι δύο αυτές αποχρώσεις ενώνονται για να διακοσμήσουν το σπίτι σας μοναδικά και πρωτότυπα.

Θα σας δείξουμε, λοιπόν, πώς να συνδυάσετε μέσα στο σπίτι σας ένα βαθύ μουσταρδί-το οποίο είναι η πιο μουντή εκδοχή του κίτρινου-με ένα παλ ροζ για να πετύχετε όσο το δυνατόν πιο όμορφο αποτέλεσμα.

Υπνοδωμάτιο Για τους τοίχους σας μπορείτε να επιλέξετε ένα λευκό χρώμα ή ένα πολύ απαλό ροζ. Επιλέξτε μίνιμαλ διακόσμηση σε απλές γραμμές και απαλά χρώματα για το υπόλοιπο δωμάτιο και δώστε περισσότερη έμφαση στο κρεβάτι. Ένα ροζ πάπλωμα συνδυασμένο με μουσταρδί μαξιλάρια είναι ένας πολύ ωραίος και δυναμικός συνδυασμός που δεν περνάει απαρατήρητος.

thehomeissue_roz09

Όπως θα δείτε στο υπνοδωμάτιο της παρακάτω φωτογραφίας το κρεβάτι έχει διακοσμηθεί τέλεια με μουσταρδί και ροζ αλλά η διακόσμηση στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι είναι αυτή που χαλάει όλο το αποτέλεσμα. Βάλτε στον τοίχο σας έναν όμορφο πίνακα ή 2-3 πινακάκια σε παρόμοιες αποχρώσεις με το κρεβάτι σας.

thehomeissue_roz010

Σαλόνι Στο σαλόνι οι επιλογές είναι περισσότερες. Μπορείτε, για παράδειγμα, να επιλέξετε ένα ροζ χρώμα για τους τοίχους (λίγο πιο σκούρο αυτή τη φορά), να το συνδυάσετε με έναν μουσταρδί καναπέ και να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση με ένα βάζο με μερικά ροζ λουλούδια. Το σαλόνι, άλλωστε, είναι ένας χώρος που ταιριάζουν τα πιο δυνατά χρώματα, καθώς σύμφωνα με το φενγκ σούι αυτό το δωμάτιο είναι χώρος κοινωνικοποίησης και συζήτησης.

thehomeissue_roz03

Μια άλλη ιδέα είναι να επιλέξετε μουσταρδί πολυθρόνες και να βάψετε έναν μικρό τοίχο στο σαλόνι σε ένα πιο απαλό μουσταρδί, επιλέγοντας λευκό για τις υπόλοιπες επιφάνειες. Ένα ροζ καδράκι, όπως αυτό της φωτογραφίας, δίνει χρώμα και χαρακτήρα σε όλο το χώρο. Μια λεπτομέρεια που μας αρέσει ιδιαίτερα στο σαλόνι της παρακάτω φωτογραφίας είναι τα φλοράλ μαξιλάρια στις πολυθρόνες που περιέχουν ροζ λεπτομέρειες και οδηγούν σε ένα ακόμα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

thehomeissue_roz01

Αν φοβάστε να βάλετε μουσταρδί στους καναπέδες σας (υπάρχει πάντα η πιθανότητα να το βαρεθείτε εύκολα) επιλέξτε κάτι πιο «κοινό», όπως λευκό ή παλ ροζ και συνδυάστε με ένα χαλί με μουσταρδί λεπτομέρειες. Μην φοβάστε να συνδυάσετε διαφορετικά prints μεταξύ τους. Όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, έχει χρησιμοποιηθεί άλλο σχέδιο για το χαλί, διαφορετικό για τους καναπέδες και άλλο για την ταπετσαρία των τοίχων - όλα, όμως, έχουν έναν κοινό παρονομαστή... τη γεωμετρία.

thehomeissue_roz04

Το απαλό γκρι είναι ένα χρώμα που ταιριάζει επίσης με το μουσταρδί και το ροζ. Αν θέλετε να το υιοθετήσετε και αυτό στη διακόσμησή σας, βάλτε το στο μεγαλύτερο μέρος του δωματίου και δώστε χρώμα στο χώρο προσθέτοντας έναν μικρό μουσταρδί καναπέ με ροζ και γκρι μαξιλαράκια.

thehomeissue_roz051

Έξτρα tip Η πιο ασφαλής επιλογή για να διακοσμήσετε με μουσταρδί και ροζ είναι να επιλέξετε για το 60% του χώρου σας λευκό χρώμα, στη συνέχεια να βάλετε το ροζ σε ποσοστό 30-35% και να επιλέξετε μια πιο μικρή λεπτομέρεια σε μουσταρδί απόχρωση. Έτσι η επιτυχία στη διακόσμηση του χώρου σας θα είναι πιο σίγουρη και το αποτέλεσμα πολύ πιο ασφαλές.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.