HOME SWEET HOME

Αποτελεσματικές αλλαγές στη διακόσμηση για κάθε δωμάτιο


22 Μαΐου 2016

Υπάρχουν κάποια σημεία μέσα στο σπίτι που αν τα αλλάξετε μπορεί να μεταμορφωθεί ολόκληρος ο χώρος. Ποια είναι αυτά και τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε για να ανανεώσετε το σπίτι σας εύκολα και όσο το δυνατόν πιο οικονομικά;

Αλλαγή στη διαρρύθμιση Πρόκειται για την πιο οικονομική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε μέσα στο σπίτι σας. Αλλάξτε τη διαρρύθμιση των επίπλων, μετακινήστε έπιπλα και διακοσμητικά από δωμάτιο σε δωμάτιο και δείτε το χώρο σας να αλλάζει χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ. Τέλειο; Αλλάξτε, για παράδειγμα, τον τρόπο που έχετε τοποθετήσει το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα και βάλτε τα έπιπλα με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος και να μετακινήστε πιο εύκολα μέσα σε αυτόν. Μπορείτε ακόμα και να αφαιρέσετε κάποια έπιπλα για να δείξει ο χώρος πιο μεγάλος και να αναδειχθεί καλύτερα η διακόσμηση.

Tip Στο σαλόνι μπορείτε να αντικαταστήσετε τον καναπέ και μερικές καρέκλες με έναν γωνιακό καναπέ. Ο χώρος αμέσως θα δείξει μεγαλύτερος.

thehomeissue_house

Αλλάξτε χρώμα στους τοίχους Η δεύτερη πιο οικονομική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας είναι να αλλάξετε το χρώμα στους τοίχους. Για πόσο καιρό ακόμα θα υπομένετε αυτό το ξεθωριασμένο μπεζ που κάποτε ήταν ένα αστραφτερό λευκό; Με λίγα χρήματα μπορείτε να βάψετε όλο το σπίτι ή τουλάχιστον κάποια βασικά δωμάτια που χρειάζονται ανανέωση. Μην αγχώνεστε να βάψετε όλο το σπιτι κατευθείαν. Μπορείτε να το κάνετε τμηματικά βάφοντας δύο δωμάτια ανά εξάμηνο. Από την άλλη μεριά μια πολύ ωραία ιδέα είναι να βάψετε κομμάτια τοίχων και όχι ολόκληρους τους τοίχους του κάθε δωματίου. Φυσικά μπορείτε να βάψετε ακόμα και μόνο έναν τοίχο σε κάθε δωμάτιο.

Tip Επιλέξτε ζωηρά και έντονα χρώματα μόνο για «χώρους ψυχαγωγίας», όπως είναι το σαλόνι ή ακόμα και η κουζίνα. Για κρεβατοκάμαρες και μπάνια προτιμήστε πιο παλ χρώματα που ξεκουράζουν το μάτι και διώχνουν το άγχος μακριά.

4

Παράθυρα Οι κατάλληλες κουρτίνες σε ένα παράθυρο μπορούν στην κυριολεξία να μεταμορφώσουν το χώρο σας και να του προσθέσουν χαρακτήρα. Για παράδειγμα, βάζοντας λευκές μακριές κουρτίνες στο σαλόνι σας θα δώσετε έναν πιο οικείο χαρακτήρα στο χώρο σας. Οι κουρτίνες roman δίνουν στιλ στην κουζίνα, ενώ οι κουρτίνες που αγγίζουν το ταβάνι και το πάτωμα είναι ιδανικές για υπνοδωμάτια καθώς προσδίνουν μια χαλαρότητα στο χώρο.

thehomeissue_house04

Tip Οι λινές κουρτίνες ταιριάζουν πολύ σε δωμάτια με πιο παραδοσιακό στιλ διακόσμησης. Χρησιμοποιώντας αντί για κορδέλα στερέωσης χοντρό σχοινί το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο ρουστίκ και εντυπωσιακό.

thehomeissue_house05

Αλλαγή ταπετσαρίας σε έπιπλα Η αλλαγή ταπετσαρίας σε έπιπλα δεν είναι τρομακτικά ακριβή διαδικασία και μάλιστα μπορείτε να την κάνετε και μόνοι σας αρκεί να έχετε βρει το κατάλληλο ύφασμα και να έχετε ένα καρφωτικό για να βάλετε το νέο ύφασμα στη θέση του παλιού. Με μια πένσα αφαιρέστε τα καρφιά της παλιάς ταπετσαρίας και με το καρφωτικό (θα το βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε εργαλεία) μπορείτε να βάλετε τη νέα ταπετσαρία πάνω σε μια πολυθρόνα ή στις καρέκλες σας. Αλλάζοντας το ύφασμα σε διάφορα έπιπλα θα δείτε πόσο διαφορετικός και ανανεωμένος θα δείχνει ο χώρος σας.

thehomeissue_house06

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.