HOME SWEET HOME

Πώς μπορείς να κάνεις το χαλί σου να μοιάζει με καινούριο


24 Μαΐου 2016

Η ώρα που το χαλί πρέπει να πάρει τον δρόμο της φύλαξης έχει φτάσει, αλλά τα ερωτηματικά πληθαίνουν. Γιατί ακόμη και αν κάποιος έχει καταφέρει να βρει την κατάλληλη υπηρεσία καθαρισμού, ίσως δεν είναι σε θέση να δώσει απάντηση στο «τι θα γίνει με την τρύπα που άνοιξε ο σκύλος;» και στο «πώς θα μπορούσαν να αντικατασταθούν τα φθαρμένα κρόσσια;». Με λίγα λόγια όλοι θέλουν να έρθει τον επόμενο χειμώνα στην πόρτα τους το χαλί και να μοιάζει σαν καινούργιο αλλά η λύση δεν είναι πάντα γνωστή – αν και υπαρκτή.

Εκτός λοιπόν από τη μέθοδο καθαρισμού που επιλέγεται και θα πρέπει να προστατεύει τα χρώματα και να μην τα αλλοιώνει, υπάρχουν ταπητοκαθαριστήρια που φροντίζουν τα χαλιά με τον τρόπο που τους αρμόζει και παράλληλα αναλαμβάνουν να επιδιορθώσουν οποιεσδήποτε φθορές έχει προκαλέσει ο χρόνος και η χρήση. Και μάλιστα σε προσιτή τιμή. Από αντικατάσταση στα ρέλια μέχρι εκ νέου ύφανση για τρύπες, εκδορές ή σκισίματα, τα χαλιά επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση και ετοιμάζονται να δώσουν εκ νέου στον κάθε χώρο τη ζεστασιά που του αξίζει.

Όπως είναι λογικό, οι φθορές στα χαλιά μπορούν να ταξινομηθούν σε ήσσονος ή μείζονος σημασίας. Σε αντίθεση με τις μικρής εμβέλειας ζημιές, οι μεγάλες απαιτούν επαγγελματική επέμβαση ώστε τα χαλιά να διατηρηθούν σε άψογη κατάσταση και να μην αποδυναμωθεί και η αντοχή τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς μεταξύ των σημαντικών φθορών και αλλοιώσεων συγκαταλέγονται τα καψίματα, τα σκισίματα και οι τρύπες. Επίσης, με τις κατάλληλες κινήσεις ένα χαλί μπορεί να επανακτήσει το αρχικό του σχήμα και μέγεθος. Έτσι, τα φθαρμένα και αλλοιωμένα χαλιά μεταμορφώνονται με τον πιο σωστό τρόπο, χωρίς ο ιδιοκτήτης να χρειαστεί να καταβάλλει την παραμικρή προσπάθεια.

Τα ταπητοκαθαριστήρια Expert Clean επιδιορθώνουν χαλιά κάθε τύπου, όπως χειροποίητα, μηχανοποίητα, μεταξωτά και μοκέτες. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα www.expert-clean.gr.