HOME SWEET HOME

Ποιες τάσεις διακόσμησης για την κουζίνα επιστρέφουν;


1 Ιουνίου 2016

Έχει ο καιρός γυρίσματα λέει η παροιμία και μοιάζει να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ ειδικά όταν μιλάμε για μόδα και διακόσμηση. Ότι ήταν τάση στο παρελθόν για ένα περίεργο λόγο γίνεται πάλι μόδα! Σε απόδειξη όλων αυτών ας ρίξουμε μια ματιά στις νέες, ή μάλλον παλιές, διακοσμητικές συνήθειες που επιστρέφουν στην κουζίνα μας!

Κουρτίνα στον πάγκο της κουζίνας Ξεχάστε τα παραδοσιακά ντουλάπια κάτω από το βρύση της κουζίνας σας. Τα κουρτινάκια ήρθαν για να δώσουν μια διαφορετική νότα στο χώρο σας. Πρόκειται για μια συνήθεια που τείνει να γίνει μόδα και να αλλάξει τα δεδομένα της διακόσμησης στην κουζίνα σας. Αποτελεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή αν αναλογιστείτε πως μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα τους ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μπορεί να τα συναντάμε κυρίως σε εξοχικές κατοικίες αλλά αυτό δεν σας απαγορεύει να τα βάλετε και στο δικό σας σπίτι αν σας αρέσουν και τα θέλετε.

Χρωματιστά ντουλάπια Δώστε μια ποπ νότα στην κουζίνα σας καθώς τα χρωματιστά ντουλάπια επιστρέφουν! Τι καλύτερο από μια κουζίνα με χαρακτήρα. Σίγουρα έχετε βαρεθεί τα ντουλάπια στις σκούρες ή πιο ανοιχτές αποχρώσεις του ξύλου γι'αυτό μην το πολύ σκέφτεστε. Ήρθε η ώρα για αυτή την ευχάριστη αλλαγή. Επιστροφή, λοιπόν, στη δεκαετία του ’50 που οι κουζίνες ακτινοβολούσαν σχεδόν όλη τη χρωματική παλέτα του ουράνιου τόξου!

Μεταλλικές  λεπτομέρειες Έναν αέρα μιας άλλης εποχής θα δώσουν τα μεταλλικά αξεσουάρ στην κουζίνα σας. Μπορεί να σας ακούγεται υπερβολικό, ωστόσο μερικές μπρούτζινες πινελιές θα σας γυρίσουν πολλές δεκαετίες πίσω. Διάφορα εξαρτήματα στο χρώμα του σίδερου ή του μπρούτζου, όπως βρύση, πόμολα και χρηστικός εξοπλισμός θα ανεβάσουν διακοσμητικά σε άλλα επίπεδα την κουζίνα σας.

Φυτά Αν θέλετε να δώσετε ζωή στην κουζίνα σας δεν έχετε παρά να επιλέξετε τα κατάλληλα φυτά εσωτερικού χώρου. Χωρίς καμιά άλλη σκέψη η αλλαγή θα είναι σίγουρα αισθητή. Μικρές ή ακόμα και μεγάλες γλάστρες ανάλογα με τον χώρο σας μπορούν να αναζωογονήσουν στο πι κ φι την κουζίνα σας. Μια επίσης πολύ ωραία ιδέα είναι να καλλιεργήσετε διάφορα βότανα ή μυρωδικά μέσα στις γλάστρες σας έτσι ώστε να τα έχετε πρόχειρα στις μαγειρικές σας δημιουργίες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.