HOME SWEET HOME

Τι μπορείτε να κάνετε με τα σακουλάκια σιλικόνης που βρίσκονται σε κάθε κουτί παπουτσιών!


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

27 Οκτωβρίου 2016

sili-gel-ka18523.jpg

Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί πού χρησιμεύουν και τι μπορείτε να κάνετε με τα σακουλάκια σιλικόνης που βρίσκετε σε κάθε καινούργιο κουτί παπουτσιών αλλά κάθε φορά που τα βλέπετε μπροστά σας δεν ασχολήστε καθόλου με αυτά. Εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε όλα όσα μπορείτε να κάνετε με αυτά τα μικρά σακουλάκια αλλά και γιατί υπάρχουν σε κάθε κουτί παπουτσιών που αγοράζετε.

Πρόκειται για σακουλάκια που περιέχουν μπαλάκια σιλικόνης τα οποία χρησιμεύουν για να απορροφούν την υγρασία από τα παπούτσια σας. Έτσι αυτά δεν κινδυνεύουν να χαλάσουν πιο γρήγορα από ότι θα θέλατε.

Πέρα, όμως, από τα παπούτσια σας μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα σακουλάκια σιλικόνης και αλλού… όπου υπάρχει με λίγα λόγια υγρασία.

Τσάντα γυμναστηρίου

Μπορείτε να βάλετε ένα από αυτά στην τσάντα του γυμναστηρίου και να το αφήσετε εκεί για να απορροφάει κάθε φορά την υγρασία. Ιδρώνετε τόσο πολύ στις προπονήσεις σας και όταν βγάζετε μετά από αυτές τα ρούχα σας και τα βάζετε μέσα στην τσάντα, την γεμίζετε με υγρασία. Ένα τέτοιο σακουλάκι θα σας σώσει.

sili-gel-1

Παλιές φωτογραφίες

Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να βάλετε ένα τέτοιο σακουλάκι μέσα στο ντουλάπι που έχετε φυλάξει τις παλιές σας φωτογραφίες. Έτσι θα μπορέσετε να τις διατηρήσετε ανέπαφες για πολύ περισσότερο καιρό.

sili-gel-2

Αυτοκίνητο

Μια άλλη ιδέα είναι να «μαζέψετε» την υγρασία που μπορεί να υπάρχει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας βάζοντας σε κάποιο σημείο του 1-2 σακουλάκια σιλικόνης. Θα λύσετε το πρόβλημα της υγρασίας μια και καλή.

sili-gel-3

Ανθοδέσμη

Αν θέλετε να αποξηράνετε μια ανθοδέσμη σε χρόνο ρεκόρ μπορείτε να τοποθετήσετε ανάμεσα στα λουλούδια σας ένα σακουλάκι σιλικόνης. Αυτό θα μαζέψει την υγρασία από τα λουλούδια και θα τα αποξηράνει πολύ πιο γρήγορα.

sili-gel-4

Όσο για το αν είναι τοξική η σιλικόνη αυτή καλό είναι να ξέρετε πως από μόνη της δεν είναι τοξική. Παρόλα αυτά πολλές φορές προστίθεται σε αυτήν ένα τοξικό συστατικό που την κάνει να αλλάζει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με υγρασία. Αν την αφήσετε μέσα στο σακουλάκι και δεν την βγάλετε από αυτό δεν διατρέχετε κανέναν κίνδυνο.

Αν σας άρεσε το άρθρο που διαβάσατε, δείτε περισσότερα στο www.spirossoulis.com– the home issue.