HOME SWEET HOME

Ανανεώστε μοναδικά τα παράθυρα του σπιτιού σας με τους πιο ιδιαίτερους τρόπους


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

1 Νοεμβρίου 2016

parathiro-10.jpg

Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες στα περισσότερα σπίτια στην Ελλάδα καλύπτουν μεγάλη έκταση του σπιτιού και έτσι μια ανανέωσή τους μπορεί να ανανεώσει όλο το σπίτι.

Εμείς σας έχουμε 8 διαφορετικούς τρόπους για να ανανεώσετε τα παράθυρά σας και σας τους παρουσιάζουμε για να πάρετε ιδέες για το δικό σας σπίτι.

Κουρτίνες με σχέδια στα τελειώματα

Αντί να πάρετε κουρτίνες με ενιαίο σχέδιο ή απλές μονόχρωμες, πάρτε κουρτίνες που κάνουν αυτή τη μικρή τσαχπινιά στο τελείωμά τους. Έτσι το παράθυρό σας ανανεώνεται χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάποια τεράστια αλλαγή. Προτιμήστε μια παλ απόχρωση για το μεγαλύτερο μέρος της κουρτίνας και μια πιο έντονη ή σκούρα απόχρωση για το τελείωμα. Ο συνδυασμός εκρού-navy blue (όπως στις κουρτίνες της εικόνας) είναι πολύ της μόδας αυτή τη σεζόν.

parathiro-1

Μηχανισμός κουρτινών που ανοιγοκλείνει

Αντί να βάλετε το κλασικό κουρτινόξυλο, τοποθετήστε αυτόν τον μεταλλικό ή ξύλινο μηχανισμό που σας βοηθάει να ανοιγοκλείνετε τις κουρτίνες με μια κίνηση, όπως θα κάνατε με τα παραθυρόφυλλά σας. Μπορείτε να βρείτε αυτούς τους μηχανισμούς για τα παράθυρά σας, σε καταστήματα που πουλάνε είδη σπιτιού και κουρτίνες.

parathiro-2

Ξυλόγλυπτα πάνελ

Μπορεί στην Ελλάδα να μην τα συνηθίζουμε, αλλά τα ξυλόγλυπτα πάνελ είναι μια ωραία ιδέα για να αναβαθμίσετε τα παράθυρά σας. Τα πάνελ βοηθούν στο να μην μπαίνει έντονο φως μέσα στο σπίτι, να προστατεύεται ο χώρος σας από αδιάκριτα βλέμματα, ενώ ταυτόχρονα δίνουν στιλ και άποψη στο χώρο καθώς πολλά από αυτά μοιάζουν με πραγματικά έργα τέχνης. Μπορείτε να βρείτε ξυλόγλυπτα πάνελ για παράθυρα σε καταστήματα που πουλάνε περσίδες, ρόλλερ και στόρια ή ακόμα και στο διαδίκτυο (αρκεί να ξέρετε τις διαστάσεις των παραθύρων σας).

parathiro-3

Παράθυρα βιτρό

Τα παράθυρα βιτρό που συνηθίζονται περισσότερο στις καθολικές εκκλησίες, έχουν γίνει πλέον μόδα και στη διακόσμηση του σπιτιού. Επιλέξτε ένα σχέδιο που σας αρέσει για να καλύψετε μέρος ή και ολόκληρο το παράθυρό σας. Αν επιλέξετε βιτρό παράθυρα τότε θα πρέπει και η διακόσμηση του σπιτιού σας να είναι λίγο πιο ψαγμένη με Art Nouveau κομμάτια (μοντέρνα κομμάτια με επιρροές από τη βικτωριανή εποχή και ένα στιλ μπαρόκ με χρώματα και έμπνευση από τη φύση) και μια μίξη με μοντέρνα και vintage έπιπλα.

parathiro-4

Μοτίβο μαλαχίτη

Ο μαλαχίτης είναι ορυκτό του χαλκού που πήρε το όνομά του από το φυτό μολόχα καθώς έχει το ίδιο χρώμα με τα φύλλα του φυτού. Αναζητήστε κουρτίνες ή ρόμαν σε αυτή τη συγκεκριμένη απόχρωση που δίνει απίστευτη ζωντάνια, χρώμα και στιλ σε όλο το χώρο. Μπορείτε να βρείτε κουρτίνες ή ρόμαν σε αυτή την όμορφη απόχρωση σε καταστήματα που πουλάνε κουρτίνες. Αν δεν υπάρχει το συγκεκριμένο σχέδιο-γιατί είναι λίγο σπάνιο-μπορείτε να το παραγγείλετε.

parathiro-5

Έργα τέχνης μπροστά από παράθυρα

Μια ακόμα ιδέα που μας αρέσει πολύ είναι να μην υπάρχουν καθόλου κουρτίνες στα παράθυρα. Αν είστε, λοιπόν, από τους τολμηρούς μην κρεμάσετε καθόλου κουρτίνες στα παράθυρά σας και τοποθετήσετε πάνω σε αυτά κάποιον πίνακα ζωγραφικής ή κάποιο άλλο έργο τέχνης.

parathiro-6

Βάλτε περσίδες

Παρόλο που οι περσίδες είναι μια μόδα που έρχεται από τα παλιά, μας αρέσουν πολύ και θα ανανεώσουν τα παράθυρά σας αρκετά. Ακολουθήστε ρουστίκ διακόσμηση (με χρήση διακοσμητικών στοιχείων και υλικών που συναντάμε κυρίως σε επαρχιακά-αγροτικά σπίτια) για ακόμα πιο ωραίο αποτέλεσμα.

parathiro-7

Βάλτε πίνακες

Μπορεί να σας ακούγεται αρκετά πρωτοποριακό αλλά είναι και αυτό μια πολύ ωραίο ιδέα. Βάλτε πίνακες μπροστά από τα μεγάλα σας παράθυρα (αν έχετε) για να ομορφύνετε και την άσχημη θέα που μπορεί να έχετε έξω από αυτά.

parathiro-8

Όπως είδατε υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές ιδέες για να αναβαθμίσετε τα παράθυρά σας και να δώσετε στιλ στο χώρο σας. Αν έχετε σκοπό να κάνετε μίνι ανακαίνιση σε όλο το δωμάτιο, μπορείτε να ξεκινήσετε από τα παράθυρα και τις κουρτίνες, τα οποία θα σας βοηθήσουν να προσανατολιστείτε ως προς ένα συγκεκριμένο στιλ διακόσμησης.

Αν σας άρεσε το άρθρο που διαβάσατε, δείτε περισσότερα στο www.spirossoulis.com– the home issue.