HOME SWEET HOME

Δείτε πώς 6 παλιές πόρτες μετατράπηκαν σε όμορφα διακοσμητικά


17 Νοεμβρίου 2016

palia-porta-se-nea-k.jpg

Το αν έχετε παλιές πόρτες για να τις μεταποιήσετε και να τις εντάξετε με τρόπο διαφορετικό στη διακόσμησή σας δεν θα αναρωτηθούμε. Ξέρουμε, όμως, πως βλέποντας τα όσα ακολουθούν οι παλιές πόρτες από‘δω και πέρα θα έχουν άλλο αντίκτυπο πλέον στα μάτια σας και αυτό δεν θα είναι καθόλου μα καθόλου κακό!

Μερικές μονάχα επεμβατικές κινήσεις και λίγο χρώμα μπορούν να κάνουν θαύματα και μια παλιά ξύλινα πόρτα που θα περίμενε μέχρι το σαράκι να την φάει να γίνει το πιο όμορφα εκκεντρικό στοιχείο της διακόσμησής σας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Πρόταση Νο 1 

Ως μέλος των διακοσμητικών στοιχείων του καθιστικού έχει προστεθεί μια πόρτα πάνω στην οποία έχουν τοποθετηθεί δύο απλά ξύλινα διακοσμητικά ράφια με μεταλλικές βάσεις και ένα παλαιού τύπου επιτοίχιο φωτιστικό εξωτερικού χώρου ενώ, τέλος, η πλάτη της κατασκευής έχει επενδυθεί με ύφασμα.

Πρόταση Νο 2 

Πόρτα δίπλα στην πόρτα είναι η συγκεκριμένη αφού είναι τοποθετημένη στην είσοδο του σπιτιού. Μια προσθήκη αποτελεί αυτή η κατασκευή στο κάτω μέρος της πόρτας όπου δίνει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο αλλά και στήριξη όταν αυτή ενδείκνυται τα παπούτσια σαν χρειαστεί να φορεθούν.  Το ράφι που έχει τοποθετηθεί στο πάνω μέρος δεν είναι μόνο για décor αφού κάλλιστα μπορεί να φιλοξενήσει καπέλα. Όσο για τους γάντζους πάντα είναι εκεί για τσάντες και παλτό.

Πρόταση Νο 3 

Σε απόλυτο διακοσμητικό στοιχείο εποχής έχει μετατραπεί η παρακάτω πόρτα. Ένα απλό πέρασμα χρώματος και μερικά σβησίματα έδωσαν την επιθυμητή όψη. Εδώ όμως δεν είναι μονάχα η πόρτα η παλιά. Το εξίσου κατά το ήμισυ τραπέζι παλιό που έχει προστεθεί έχει μετατρέψει την πόρτα σε γραφείο ή πάγκο εργασίας. Το ράφι που έχει τοποθετηθεί ψηλά έχει συνδυαστεί αρμονικά με το τραπέζι όχι μονάχα χρωματικά αλλά και στιλιστικά αφού φέρει τις ίδιες χρυσές μεταλλικές βάσεις στήριξης.

Πρόταση Νο 4 

Απλή, ψηλή κι αγέρωχη στέκεται η πόρτα αυτή στο χρώμα που πάντα είχε. Με τίποτε παραπάνω και τίποτε λιγότερο ορθώνεται ως απροσπέλαστος τοίχος διαχωρίζοντας με τρόπο σαφή ένα χώρο στα δύο.

Πρόταση Νο 5 

Μια εξωτερική παλιά ξύλινα πόρτα που τα χρέη της βιβλιοθήκης πλέον εξυπηρετεί. Σχεδόν τίποτε πάνω της δεν έχει αλλάξει αφού τόσο το πόμολο όσο και οι μεντεσέδες έχουν μείνει πάνω της. Μονάχα μερικά ράφια προστέθηκαν εκεί που πριν οι διαχωριστικές κορνίζες της υπήρχαν.

Πρόταση Νο 6 

Το κεφαλάρι των κρεβατιών υποδύονται οι πιο κάτω πόρτες με τρόπο αρμονικό που με το χώρα τόσο όμορφα δένουν. Στις επιφάνειές τους πάνω κλαράκια με φύλλα και άνθη έχουν ζωγραφιστεί ενώ απλίκες, του ανάλογου ύφους, δεν παραλήφθηκαν να προστεθούν.

Αν σας άρεσε το άρθρο που διαβάσατε, δείτε περισσότερα στο  www.spirossoulis.com -the home issue.

[gallery-715751]