HOME SWEET HOME

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε πριν δείτε τηλεόραση


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

5 Ιανουαρίου 2017

douleia-dt-d.JPG

Μπορεί να είστε αρκετά κουρασμένες αλλά μια μικρή προσπάθεια είναι πάντα σημαντική για να κάτσετε άνετα στο καθιστικό σας, χωρίς να σκέφτεστε ποια δουλειά πρέπει να κάνετε το Σαββατοκύριακο. Γι αυτό βάλτε να παίξει η μουσική που σας αρέσει και κάντε χαλαρά μία από τις δουλειές που σας προτείνω. 

Αν έχετε πεταμένα βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες παντού, αυτή είναι η στιγμή που μπορείτε να τα βάλετε στο ράφι ή στην θέση που ανήκουν. Ανοίξτε το συρτάρι με τα φάρμακα και ξεχωρίστε και πετάξτε αυτά που έχουν λήξει. Μη μου πείτε ότι καμία από εμάς δεν έχει αφήσει έστω ένα άδειο κουτί, χωρίς φάρμακα μέσα, γιατί δεν θα το πιστέψω.

Αφιερώστε λίγα λεπτά στα αγαπημένα μας tupperware, βρείτε ποιο καπάκι ανήκει σε ποιο τάπερ και βάλτε τα στο ντουλάπι. Πηγαίνετε προς το ψυγείο σας και ανοίξτε το, αν σας μυρίσει κάτι άσχημα τότε βρείτε από τι προέρχεται και πετάξτε το. Οργανώστε το ντουλάπι της κουζίνας με τα μπαχαρικά, επειδή όταν μαγειρεύουμε το αλάτι είναι εδώ και το πιπέρι κάπου αλλού.

Μπορείτε να κάτσετε και να περάσετε κάποια αρχεία σε κάποιο memory stick και να αυξήσετε και πάλι την μνήμη του κινητού σας. Αν τα αδιάβαστα email σας έχουν γίνει εκατοντάδες, τότε καθίστε μπροστά στον υπολογιστή και ξεκινήστε να διαγράφετε τα email αυτά. Ρίξτε μια γρήγορη ματιά στο γραφείο σας ή στα απορρυπαντικά σας και σημειώστε κάπου ποιες προμήθειες θα χρειαστείτε για πιο μετά.

Οι τσάντες όλων των γυναικών είναι μέρα παρά μέρα χαοτικές, αφού μπορείς να βρεις οτιδήποτε φανταστείς ξεχασμένο μέσα σε αυτές. Πείτε μου ποια από εσάς δεν έχει δει τον σύντροφο της να ψάχνει τα κλειδιά του στην τσάντα μας αρκετή ώρα και εμείς με μία κίνηση να τα βγάζουμε έξω. Για αυτό αφαιρέστε από την τσάντα ότι είναι περιττό. Το επόμενο είναι κάτι εύκολο, αλλάξτε τα σεντόνια του κρεββατιού σας ή αν δεν προλάβατε να το στρώσετε το πρωί, φτιάξτε τα μαξιλάρια, στρώστε το πάπλωμα και διπλώστε τις κουβέρτες σας.

Επίσης, μπορείτε να τακτοποιήσετε τα κομοδίνα στην κρεβατοκάμαρα σας, να ταιριάξετε τις κάλτσες σας, να τα φτιάξετε τα εσώρουχά σας. Και άλλη μια γρήγορη επιλογή είναι ξεχωρίσετε ποια καλλυντικά θέλετε και δεν θέλετε, για να αδειάσει το ωραίο σας τσαντάκι.

Και ένα από αυτά τα πράγματα να επιλέξετε να κάνετε, θα αισθανθείτε χαλαρές και ήρεμες και με μία δουλειά λιγότερη. Μετά από αυτό μπορείτε να κάτσετε άνετα στο καναπέ του καθιστικού σας και να απολαύσετε το νέο επεισόδιο.