HOME SWEET HOME

Πώς μία κουζινομηχανή με έμαθε να μαγειρεύω


10 Φεβρουαρίου 2017

cooking-a.jpg

Όταν σπούδαζα, χρειάστηκε να μείνω για κάποια χρόνια μόνη μου ως φοιτήτρια και να κάνω η ίδια το μαγείρεμα. Όπως καταλαβαίνετε επειδή η μητέρα μου ήταν χιλιόμετρα μακριά και όσες φορές είχα μαγειρέψει στην ζωή μου ήταν λίγες και αυτές με την βοήθεια των γονιών μου, η κατάσταση ήταν δύσκολη για μένα. Tο να παραγγέλνω συνέχεια από έξω δεν ήταν σίγουρα ιδανική λύση και έπρεπε να έχω κάτι να φάω στο σπίτι μου καθημερινά. Φανταστείτε ότι ένα αβγό ήξερα να φτιάχνω μόνη και αυτό με το ζόρι. Αλλά επειδή χρειαζόταν έμαθα μέχρι το τέλος της φοίτησης μου να φτιάχνω επτά φαγητά και θυμάμαι πάντα να παραπονιέμαι για τα πολλά μαγειρικά σκεύη που έπρεπε να χρησιμοποιήσω.

Τώρα πια η καθημερινότητα μου είναι αρκετά απασχολημένη, καθώς η δουλειά, η γυμναστική και οι βόλτες με τον σύντροφο και τους φίλους μου, μου τρώνε αρκετό χρόνο και πάντα στο τέλος της ημέρας η ερώτηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι τι θα μαγειρέψω πάλι αύριο. Και μόνο που σκέφτομαι ότι πρέπει να βγάλω το τηγάνι, την κατσαρόλα και άλλα τόσα για να μαγειρέψω με έπιανε πονοκέφαλος. Επίσης, έχω και τον σύντροφο μου που είναι αρκετά απαιτητικός με τα φαγητά και αυτό ήταν άλλο ένα επιπλέον θέμα που έπρεπε να σκέφτομαι μέχρι που πριν λίγο καιρό, βρήκα την καλύτερη λύση. Η θεία μου είχε αγοράσει την κουζινομηχάνη της Kenwood και ήταν πολύ ευχαριστημένη, γιατί μπορούσε με αυτή να κάνει πολλές συνταγές χωρίς κόπο και σε λίγο χρόνο. Εννοείται ότι δεν έχασα την ευκαιρία και την πήρα αμέσως μαζί μου για να πάμε να την αγοράσουμε.

Η κουζινομηχανή της Kenwood είναι πραγματικά, ο απόλυτος βοηθός της κουζίνας  και με βοηθάει να εξοικονομήσω χρόνο και να φτιάξω πεντανόστιμα πιάτα γρήγορα και εύκολα για τον σύντροφό μου και τους καλεσμένους μου. Πια δεν χρειάζεται να παραπονιέμαι για τα πολλά σκεύη, γιατί όλα τα απαραίτητα εργαλεία κουζίνας είναι σε μία μόνο συσκευή. Προσαρμόζοντας το ειδικό εξάρτημα παρασκευαστή ζυμαρικών ή παρασκευαστή ανοίγματος φύλλου στην κουζινομηχανή μπορώ να φτιάχνω φύλλο για τις αγαπημένες μου πίτες και να κάνω τα δικά μου φρέσκα μακαρόνια από αγνά υλικά. Έχω την δυνατότητα να διαλέξω από μια μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων όπως αποχυμωτή, κόφτη/τρίφτη, κρεατομηχανή, μύλο μπαχαρικών, παγωτομηχανή και άλλα, για να φτιάχνω επίσης βελουτέ σούπες, smoothies, να κόβω τις σαλάτες μου και να φτιάχνω πεντανόστιμα σπιτικά παγωτά με σίγουρη επιτυχία.

Το μαγείρεμα πια είναι για μένα ένα παιχνίδι που το απολαμβάνω και μπορώ να κάνω οποιαδήποτε συνταγή μου αρέσει, χωρίς κόπο, σε λίγο χρόνο. Και το πιο σημαντικό είναι ότι έκανα την καλύτερη επένδυση στην κουζίνα μου, γιατί οι κουζινομηχανές της Kenwood είναι γνωστές για την αντοχή τους και ένα είναι σίγουρο ότι θα την έχω για πολλά χρόνια ακόμα μαζί μου.