HOME SWEET HOME

Οργανώστε 5 (συνήθως) ακατάστατους χώρους του σπιτιού


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

27 Ιανουαρίου 2017

organize-house-gk.jpg

Playrooms

Η αποθήκευση των πραγμάτων θα πρέπει να είναι ασφαλής σε κουτιά αποθήκευσης. Μια ωραία ιδέα είναι τα ψάθινα καλάθια που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού και να βάλετε ένα, δύο, στην σειρά. Εάν θέλετε μπορείτε να προτιμήσετε για τα μικρά παιδιά, ράφια-καλάθια που μπορείτε να κρεμάσετε στον τοίχο και να αποθηκεύετε τα παιχνίδια τους, για να μην τα φτάνουν οι μικροί μπόμπιρες.

Αρχειοθέτηση

Κάθε μήνα διάφορα συρτάρια, θήκες, γεμίζουν από χαρτιά που αφορούν λογαριασμούς και προσωπικά έγγραφα και όταν έρχεται η στιγμή να βρούμε κάποιο συγκεκριμένο, τότε αντικρίζουμε συνήθως ένα χάος. Για να τα έχουμε όλα τακτοποιημένα και ανά κατηγορία, μια έξυπνη λύση είναι το έπιπλο αρχειοθέτησης, που μπορείτε να το τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε χώρο σας εξυπηρετεί. Κάθε φορά που χρειάζεστε κάτι, με μία κίνηση θα το βρίσκεται στα αρχεία σας, χωρίς άγχος πια.

Ντουλάπες

Εάν στην ντουλάπα σας επικρατεί ακαταστασία, να ξέρετε ότι υπάρχει λύση για να τα βάλετε όλα στην θέση τους αλλά δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα ταυτόχρονα. Θα χρειαστεί να βγάλετε όλα σας τα πράγματα έξω και να ξεχωρίσετε ποια είναι τα ρούχα που σας αρέσουν και είναι σίγουρο ότι θα τα φοράτε, γιατί όλες μας έχουμε ρούχα που δεν χρησιμοποιούμε και τα βλέπουμε απλά εκεί να γεμίζουν τα συρτάρια μας. Όσα ρούχα δεν χρειάζεστε πια, θα τα μαζέψετε σε μεγάλες τσάντες και θα τα δωρίσετε σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Θα χρειαστεί να τα χωρίσετε σε κατηγορίες και να τα τακτοποιήσετε κατακόρυφα σε κάθε χώρο της ντουλάπας σας. Το μυστικό είναι να βάζετε μικρούς στόχους και θα δείτε ότι όταν θα τους ολοκληρώνετε θα νιώθετε πολύ όμορφα και θα συνδυάζετε πολλά σύνολα με μεγάλη επιτυχία.

Μπάνιο

Το μπάνιο μας συνήθως είναι ένας χώρος που τον γεμίζουμε με τόσα πολλά πράγματα χωρίς να είναι απαραίτητο. Αφαιρέστε από όλα τα σημεία του μπάνιου σας περιττά πράγματα, γιατί δεν χρειάζεται να έχετε όλα τα μπουκαλάκια από τα αρώματα σας ή όλα τα καλλυντικά σας εκεί, αφήστε μόνο αυτά που φοράτε πιο συχνά, βάλτε τα φάρμακα σε άλλον χώρο και μη γεμίζετε το μπάνιο με πολλά σαμπουάν, conditioner, αφρόλουτρα. Πετάξτε ότι έχει σχεδόν τελειώσει και τακτοποιήστε ωραία τα πράγματα που θέλετε να έχετε στο μπάνιο σας.

Αναμνηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα

Όλες μας έχουμε αναμνηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα που τοποθετούμε σε χώρους όπως την είσοδο, το καθιστικό, και πιάνουν πολύ χώρο χωρίς λόγο. Οργανώστε τα πράγματα αυτά και αναλόγως την εποχή χωρίστε και τακτοποιήστε τα σε αποθηκευτικούς χώρους. Θα δείτε ότι το σπίτι σας θα έχει λίγα και όμορφα αντικείμενα, και θα αναδειχθεί η διακόσμηση του κάθε χώρου αμέσως. 

 

[gallery-716195]