HOME SWEET HOME

Πώς θα επιλέξετε την τέλεια πολυθρόνα για το σπίτι σας


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

2 Φεβρουαρίου 2017

polithrona-op.jpg

Αυτό το έπιπλο δεν κοστίζει όσο ένας καναπές και μπορεί να γίνει μία από τις καλύτερες επενδύσεις μέσα στο σπίτι σας. Αν το είχατε σκεφτεί ήδη ή σας έβαλα εγώ σε σκέψεις να αγοράσετε μια όμοφη πολυθρόνα, δείτε με ποια κριτήρια θα επιλέξετε την καλύτερη. 

Στιλ

Το κλειδί είναι να επιλέξετε μια πολυθρόνα που να ταιριάζει με το στιλ και την προσωπικότητά σας, αλλά και να ισορροπεί και με την διακόσμηση του σπιτιού σας. Αυτό που εξετάζουμε πρώτα είναι το μέγεθος του χώρου και τα βασικά χρώματα που κυριαρχούν στο καθιστικό μας. Για παράδειγμα, εάν μένετε σε νεοκλασικό σπίτι και έχετε επικεντρωθεί σε μια κλασσική ή vintage διακόσμηση μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέρνο ύφασμα για την πολυθρόνα που θα αγοράσετε, για να κάνετε ένα ωραίο twist στην διακόσμησή σας. 

Δείτε για ποιο λόγο πρώτα θέλετε να έχετε μια πολυθρόνα, γιατί επιθυμείτε να χαλαρώνετε εκεί με μια κουβέρτα και να διαβάζετε ένα βιβλίο ή να πίνετε ένα ποτήρι κρασί, ή για να δώσετε χαρακτήρα στο καθιστικό σας. Όταν θα είστε σε διαδικασία αναζήτησης για την ιδανική πολυθρόνα, τότε δείτε προσεκτικά τις λεπτομέρειες, όπως την υφή του υφάσματος, το χρώμα, το σχέδιο, γιατί αυτά θα κάνουν την διαφορά στον χώρο σας. Εάν σας αρέσει το mix and match στιλ, προσέξτε τα στοιχεία που αναφέραμε προηγουμένως για να μπορείτε να κάνετε τον απόλυτο συνδυασμό και με τα υπόλοιπα έπιπλα του καθιστικού σας.

Το μέγεθος

Μην ξεχάσετε να σκεφτείτε το περιθώριο που πρέπει να υπάρχει γύρω από την πολυθρόνα σας. Χρειάζεται να δείτε το μέγεθος του χώρου, των επίπλων, των τραπεζιών σας, προς τα που είναι η τηλεόραση, για να δείτε που θα τοποθετήσετε την πολυθρόνα, γιατί δεν θέλετε να κλείσετε ασφυκτικά το δωμάτιο αυτό.

Διαχρονικότητα

Θα χρειαστεί να διαλέξετε μια καλής ποιότητας πολυθρόνα για να την έχετε για πολλά χρόνια στο σπίτι σας. Το υλικό που θα αποτελείται το έπιπλο αυτό μπορεί να είναι ξύλο οξιά, γιατί είναι αρκετά ανθεκτικό. Το στιλ της πολυθρόνας είναι προτιμότερο να είναι κλασσικό για να πηγαίνει με όλες τις εποχές και να συνδυάζετε με όλες τις τάσεις στην διακόσμηση. Και το ύφασμα της να είναι επίσης ανθεκτικό, για να μη λερώνεται εύκολα.

Άνεση

Πάνω από όλα θέλετε να έχετε μια πολυθρόνα άνετη. Θα κάνετε ένα test και θα κάτσετε αρκετές φορές στην πολυθρόνα που θα έχετε καταλήξει, πριν την αγοράσετε. Η άνεση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και στην ψυχολογία σας αλλά χρειάζεται και να ξεκουράζετε το σώμα σας.

Θα σας συμβουλέψω να συγκεντρωθείτε σε δύο βασικά πράγματα, πριν δείτε την υπέροχη gallery που ακολουθεί, για να αγοράσετε την τέλεια πολυθρόνα. Το πρώτο είναι βρείτε το στιλ αυτής της πολυθρόνας που θα αναδεικνύει την διακόσμηση του καθιστικού σας και το δεύτερο είναι να επιλέξετε ένα ύφασμα, ή μονόχρωμο ή με σχέδια, που να μην περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη τάση της μόδας αλλά αρκεί, να σας αρέσει και να σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα. 

 

[gallery-716228]