HOME SWEET HOME

Αυτές είναι οι τελευταίες τάσεις της μόδας στις κουρτίνες


4 Φεβρουαρίου 2017

kourtinesfashion-k.jpg

Φυσικά αναφερόμαστε στις κουρτίνες. Οι επιλογές είναι πολλές και κάθε χρόνο υπάρχουν όλο και περισσότερες. Είτε σκέφτεστε να αλλάξετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας, είτε να ενημερωθείτε για το τι είναι δημοφιλές ώστε να γνωρίζετε την τελευταία λέξη της μόδας, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω ιδέες. Κάποιες είναι ήδη πολύ δημοφιλείς, ενώ άλλες θα τις δείτε να γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς καθώς περνάει η χρονιά.

Σκούρες κουρτίνες

Μπορεί κάποτε να τις συναντούσατε μόνο στα ξενοδοχεία, πλέον όμως τις βρίσκετε και σε πολλά σπίτια. Ο λόγος είναι πως με τα χρόνια υπάρχουν όλο και περισσότερες επιλογές. Μπορείτε να τις βρείτε σε κάθε χρώμα και σχέδιο που μπορείτε να φανταστείτε.

Κουρτίνες με σχέδια

Θα παρατηρήσετε ότι τα σχέδια έρχονται και φεύγουν από τη μόδα. Τη μία χρονιά οι διακοσμητές προτιμούν τις μονόχρωμες κουρτίνες, ενώ την άλλη θέλουν σχέδια. Το 2017 αναμένεται να είναι η χρονιά των σχεδίων, ιδιαίτερα σε αποχρώσεις του γκρι.

Πράσινο

Τα τροπικά χρώματα θα είναι πολύ δημοφιλή γενικά στη διακόσμηση. Αυτό σημαίνει πως κάθε απόχρωση του πράσινου και του καφέ και τα φλοράλ σχέδια θα κάνουν θραύση. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως η προσοχή επικεντρώνεται στον πλανήτη και στο περιβάλλον.

Αντικρουόμενες υφές

Μια τάση που φαίνεται πως γίνεται όλο και πιο δημοφιλής είναι αυτή που λέει ότι βάζετε μαζί υφές που έρχονται σε αντίθεση. Δηλαδή, δύο και πάνω επίπεδα κουρτίνας, το ένα με χοντρό ύφασμα και το άλλο με λεπτό. Προτιμήστε κοινές αποχρώσεις για να αφήσετε χώρο να αναδειχθούν οι υφές.

Νοσταλγία

Η επιρροή από τα μέσα του αιώνα συνεχίζεται. Τα γεωμετρικά σχέδια και τα ζωντανά χρώματα θα δώσουν στον χώρο σας ένα ενδιαφέρον και ταυτόχρονα νοσταλγικό στυλ. Το στυλ των 70s είναι στη μόδα. Μπορείτε να το επιλέξετε για την κουρτίνα σας ως μοναδικό στοιχείο, χωρίς να χρειάζεται να διακοσμήσετε με τον ίδιο τρόπο τον υπόλοιπο χώρο.

Οι φωτογραφίες στην gallery θα σας δείξουν ποια είναι η μόδα στις κουρτίνες για το 2017!

[gallery-716234]

Αν σας άρεσε το άρθρο που διαβάσατε, δείτε περισσότερα στο www.spirossoulis.com -the home issue.