HOME SWEET HOME

Η τεχνική που θα κάνει τα φυτά σας να δείχνουν stylish


23 Απριλίου 2017

kokedama14-copy.jpg

Η ιδέα έχει ως εξής: Φυτεύουμε το φυτό μας στο κατάλληλο υπόστρωμα, ανάλογα με το είδος του και αντί να το βάλουμε σε γλάστρα το τυλίγουμε με βρύα ή σφάγνο ή οποιοδήποτε άλλο φυσικό υλικό είναι ικανό να συγκρατήσει το χώμα όπως λινάτσα, γάζες και χοντρά σκοινιά (δείτε οδηγίες στο gallery που ακολουθεί).

[gallery-716672]

Ακόμη και αν δεν τα πάτε καλά με τις ιδιόχειρες κατασκευές, στην ελληνική αγορά θα βρείτε ειδικά καλαθάκια που δίνουν την αίσθηση του Kokedama Style, ιδανικά για να τοποθετήσετε φυτά όπως τη mini phalaenopsis και φυσικά τα παχύφυτα.

Διαβάστε ακόμη: Πώς μπορείς να φροντίσεις σωστά μια ορχιδέα

Η φροντίδα τους είναι πολύ εύκολη καθώς χρειάζονται ελάχιστο πότισμα. Βουτάτε την μπάλα στο νερό για λίγα δευτερόλεπτα ή απλά ψεκάζετε τακτικά ανάλογα με την εποχή και τις συνθήκες του χώρου σας. Αποφύγετε την έκθεση των φυτών σας στον ήλιο γιατί η σύνθεσή σας θα στεγνώσει γρήγορα. Όσο για τα ίδια τα φυτά, το Kokedama style είναι εξαιρετικά ωφέλιμο καθώς επιτρέπει στις ρίζες τους να αερίζονται.

Τολμήστε να πειραματιστείτε!

Από την Αναστασία Τσαγκάρη

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη φροντίδα των φυτών σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook.