HOME SWEET HOME

Καθαρίζουμε τα ντουλάπια της κουζίνας σε 5 κινήσεις


4 Σεπτεμβρίου 2017

cabinets.jpg

Αυτή η... Αγία Τριάδα, μάλιστα, είναι δύσκολο να αφαιρεθεί από τα ντουλάπια σας όσο περνάει ο καιρός που την αφήνετε στην ησυχία της. Εμείς σας παρουσιάζουμε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να τα διατηρείτε πάντα καθαρά και αστραφτερά σε 5 εύκολα βήματα.

Βήμα #1: Φτιάξτε το σωστό διάλυμα. Διαλύστε 1 φλ. λευκό ξίδι και 1 φλ. νερό. Χρησιμοποιήστε αυτό το ήπιο φυσικό καθαριστικό για να καθαρίσετε καθημερινά τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Γιατί; Η σύστασή τους είναι τόσο ελαφριά που δεν θα αλλάξει την όψη τους και δεν θα θαμπώσει το βερνίκι τους. Αν σαν ενοχλεί η μυρωδιά του ξιδιού, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 1 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων.

Βήμα #2: Καθαρίστε τα ντουλάπια σας αφού τελειώσετε με το μαγείρεμα. Τα λίπη και τα υπολείμματα φαγητού συσσωρεύονται στην επιφάνεια τους κάθε φορά που μαγειρεύετε. Για να αποφύγετε αυτήν τη μικρή... συμφορά, φροντίστε να καθαρίζετε το καπάκι τους με ένα καθαρό βαμβακερό πανί το οποίο έχετε προηγουμένως βουτήξει στο διάλυμα λευκού ξιδιού και νερού. Προσοχή: Είναι σημαντικό να στραγγίξετε καλά το πανάκι προτού περάσετε με αυτό τα ντουλάπια της κουζίνα σας!

Βήμα #3: Στεγνώστε καλά τα ντουλάπια της κουζίνα σας χρησιμοποιώντας ένα καθαρό στεγνό πανί – ειδικά αν είναι από ξύλο. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε την συσσώρευση της υγρασίας στην επιφάνεια τους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς να διακοσμήσετε τον νεροχύτη σας αν δεν έχει παράθυρο

[gallery-716958]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα