7 ιδέες που θα μεταμορφώσουν ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017
9d031cd1c7d1303b7b31809754a1c5f4.jpg

Σαν αποτέλεσμα καταλήγουν να είναι ακατάστατα και να μεταμορφώνονται σε δωμάτια που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ανάγκη του ύπνου.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως το υπνοδωμάτιο είναι ένας πολύ προσωπικός χώρος. Ακόμα και αν ο κύριος σκοπός του είναι να σας φιλοξενεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι παραμελημένο. Αντιθέτως, αν είναι οργανωμένο και όμορφο θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να περάσετε αρκετό ποιοτικό χρόνο μέσα σε αυτό.

Όσο μικρό, λοιπόν, κι αν είναι το δωμάτιό σας, μπορείτε να κάνετε παρεμβάσεις που θα σας γλιτώσουν χώρο, θα είναι λειτουργικές και θα το μεταμορφώσουν στο προσωπικό σας ησυχαστήριο με στυλ και γούστο.

Επιτοίχιο τραπεζάκι Αν το δωμάτιό σας δεν έχει αρκετό χώρο για να τοποθετήσετε ένα μεγάλο κομοδίνο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Ένα μικρό επιτοίχιο ραφάκι μπορεί να λειτουργήσει πολύ πρακτικά δίπλα στο κρεβάτι σας, ώστε να τοποθετείτε τα προσωπικά σας αντικείμενα και τα βιβλία σας.

Πόδια κρεβατιού Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το χώρο κάτω από το κρεβάτι σας για να αποθηκεύσετε πράγματα, απλά… σηκώνοντάς το! Προμηθευτείτε πόδια κρεβατιού στο ύψος που θέλετε, ώστε να δημιουργηθεί χώρος και να αποσυμφορήσετε το υπόλοιπο δωμάτιο.

Κρεμαστό τραπεζάκι Μια άλλη μικρή και ταυτόχρονα πολύ πρωτότυπη ιδέα, είναι να τοποθετήσετε ένα κρεμαστό τραπεζάκι, στερεώνοντας το με έναν γάντζο στο ταβάνι. Θα σας εξυπηρετήσει και θα αποτελέσει ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο.

Χώρος για ρούχα Αν δεν έχετε ντουλάπα, μπορείτε να δημιουργήσετε τις συνθήκες ώστε να αποκτήσετε χώρο για να κρεμάτε τα ρούχα σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο γαντζάκια στο ταβάνι και μια μπάρα που θα φιλοξενήσει κρεμάστρες ρούχων.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Gallery6 τρόποι για να φέρουμε το Hygge στη διακόσμησή μας

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα