HOME SWEET HOME

6 feng shui μυστικά για καλή ενέργεια στο καθιστικό σας


8 Ιανουαρίου 2018

feng-shui-3.jpg

Παρακάτω θα βρείτε 6 tips που θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε το καθιστικό σας και να φέρετε στο εσωτερικό του καλή ενέργεια που θα δημιουργήσει ένα πολύ θετικό περιβάλλον.

Λάβετε υπόψη τη λειτουργικότητα Πριν ξεκινήσετε να διαλέγετε έπιπλα σκεφτείτε με ποιους τρόπους θέλετε να χρησιμοποιείτε το καθιστικό σας. Θα είναι ο χώρος που θα κάνετε τα χόμπι σας; Ο χώρος που διασκεδάζετε; Που θα δουλεύετε ή θα τρώτε γεύματα; Που θα κοιμάστε; Ή όλα τα παραπάνω; Αυτό θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε τι έπιπλα έχετε ανάγκη και έπειτα να αποφασίσετε την καλύτερη διάταξη στον χώρο.

Αγκαλιάστε το χρώμα Αναλόγως ποια μέθοδο του Φενγκ Σούι χρησιμοποιείτε, τα χρώματα εξαρτώνται από τον προσανατολισμό του σπιτιού. Αν, για παράδειγμα, το καθιστικό σας βλέπει τον νότο, τότε τα προτεινόμενα χρώματα είναι τα θερμά: κόκκινα, πορτοκαλί, κίτρινα ή ακόμα ροζ και μωβ. Προσέξτε όμως: παρόλο που το χρώμα είναι επιθυμητό, μην το χρησιμοποιήσετε σε μεγάλες ποσότητες. Μπορείτε να έχετε ένα ουδέτερο χρώμα στους τοίχους και να βάλετε σε αρκετά σημεία του χώρου χρώμα μέσα από έργα τέχνης, χαλιά ή διακοσμητικά μαξιλάρια.

Διαλέξτε προσεκτικά τα διακοσμητικά αντικείμενα Όσον αφορά τα αντικείμενα θα πρέπει να τα διαλέξετε προσεκτικά ώστε να έχουν ένα νόημα για εσάς. Οτιδήποτε διαλέγετε θα πρέπει να σας δημιουργεί θετικά συναισθήματα έτσι ώστε όταν το κοιτάτε να χαμογελάτε ή να νιώθετε περηφάνια, περιέργεια ή ακόμα και την αίσθηση της περιπέτειας. Σε συνειδητό και σε ασυνείδητο επίπεδο το περιβάλλον πάντα μας επηρεάζει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς θα διακοσμήσετε το βασικό στοιχείο του καθιστικού σας

[gallery-716821]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα