HOME SWEET HOME

Αυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία σε κάθε κουζίνα


9 Ιανουαρίου 2018

thehomeissue-kitchen-5-1024x585.jpg

Τα χερούλια και τα κουμπιά του φούρνου Τα χερούλια και τους διακόπτες του φούρνου τα πιάνουμε συνεχώς όταν μαγειρεύουμε και πολλές φορές μπορεί να τύχει να τα πιάσουμε με βρώμικα χέρια. Καλό είναι να τα απολυμαίνετε, λοιπόν, τακτικά. Βγάλτε τους διακόπτες από τη θέση τους (αν αφαιρούνται) και βάλτε τους σε μια λεκανίτσα με ζεστό νερό και σαπουνάδα. Στη συνέχεια βάλτε τους στη θέση τους και περάστε από πάνω με ξίδι.

Αλατιέρα Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2008 στο Πανεπιστήμιο της Virginia, αποδείχτηκε πως τα δοχεία με αλάτι και πιπέρι που βρίσκονται συνήθως πάνω στο τραπέζι της κουζίνας είναι γεμάτα με μικρόβια που προκαλούν κρυολογήματα.

Ξύλο κοπής Το ξύλο κοπής είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο βρώμικα σημεία στην κουζίνα. Άλλωστε εκεί κόβουμε τα ωμά κρέατα και τα κοτόπουλα αλλά και το ψωμί ή τα τυριά. Γι'αυτό θέλει άμεσο καθάρισμα μετά τη χρήση του ώστε να σκοτώνονται όλα τα μικρόβια.

Βιβλία μαγειρικής Τα βιβλία μαγειρικής αποτελούν συνήθως εστία μικροβίων. Για να τα καθαρίσετε ανακατέψτε 2 μέρη ξίδι με ένα μέρος νερό. Βυθίστε στο μείγμα ένα πανάκι και περάστε τις σελίδες με αυτό απαλά για να μην τα καταστρέψετε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς θα διακοσμήσετε το βασικό στοιχείο του καθιστικού σας

[gallery-716821]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα