HOME SWEET HOME

Αυτά τα 9 πράγματα στο σπίτι σας κάνουν δυστυχισμένους


11 Ιανουαρίου 2018

boho-style-dorm-and-on-pinterest-the-organized-clutter-all-colours-are-same-tone-fairy-lights-make-it-indian-room-decor-lounge-room-pretty-ideas-for-teenage-girls-new-mod-1080x1620.jpg

Υπερβολικά πολλές επιλογές Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2010 στο Πανεπιστήμιο Stanford έδειξε πως οι πολλές επιλογές μας κάνουν δυστυχισμένους. Άρα εσείς μπορεί να θεωρείτε πως το να έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε 20 ζευγάρια παπούτσια είναι κάτι που θα σας κάνει ευτυχισμένους αλλά, πιστέψτε μας, θα ήσασταν πιο ευτυχισμένοι αν είχατε 3 ζευγάρια να επιλέξετε! Ξεκινήστε, λοιπόν, το ξεκαθάρισμα.

Πεταμένα πράγματα των παιδιών σας Μην νιώθετε τύψεις! Το να σας αγχώνουν τα εκατοντάδες σκορπισμένα παιχνίδια και οι ζωγραφιές του μονάκριβου παιδιού σας δεν είναι κακό πράγμα και είναι απολύτως φυσιολογικό. Για την ακρίβεια οι ειδικοί τονίζουν πως η ακαταστασία που δημιουργούν σε μόνιμη βάση τα παιδιά, είναι αγχωτική για τους γονείς γιατί τους κάνει να νιώθουν πως δεν έχουν τον έλεγχο, ενώ ταυτόχρονα συνειδητοποιούν πόσα λεφτά έχουν δαπανήσει σε παιχνίδια που τα παιδιά τους δεν παίζουν καθόλου. Έρευνα, πάντως, έχει δείξει, πως μπορείτε άνετα να πετάξετε ή δωρίσετε πάνω από το 50% των παιχνιδιών του παιδιού σας χωρίς εκείνο να το προσέξει.

Δώρα από συγγενείς και φίλους Υπάρχουν τα δώρα που μας γεμίζουν με χαρά και ανοίγουν την ψυχή μας και υπάρχουν και δώρα που μας κάνουν να νιώθουμε δυστυχία και γενικά αρνητικά συναισθήματα. Επιπλέον, νιώθουμε και τύψεις γιατί δεν θέλουμε να τα πετάξουμε. Η λύση είναι μια! Εκπαιδεύστε λιγάκι το μυαλό σας ώστε να συνειδητοποιήσει τι έχει αξία και τι όχι. Έχει πραγματικά νόημα να κρατάτε τα φλιτζάνια της γιαγιάς σας αν αυτά σας δημιουργούν μελαγχολία; Απλά ξεφορτωθείτε τα και βάλτε στη θέση τους αντικείμενα που σας χαροποιούν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτά τα πλακάκια είναι η τελευταία λέξη της μόδας

[gallery-716410]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα