HOME SWEET HOME

Ανανέωση τώρα! Βάφουμε το σπίτι μας μόνες μας για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι


MMEINTANI

31 Μαΐου 2018

david-pisnoy-660309-unsplash.jpg

Είτε με τον εύκολο τρόπο, ο οποίος είναι το να επιστρατεύσουμε καινούρια διακοσμητικά και έπιπλα, είτε λίγο πιο σύνθετα, αλλάζοντας όψη στους τοίχους μας βάφοντάς τους! Ένα σενάριο όμως που νομίζω ότι μας φοβίζει λίγο, μιας και το βάψιμο του σπιτιού θεωρείται λίγο πιο αντρική δουλειά, δεν είναι όμως.

Προσωπικά φέτος θέλησα να ξεπεράσω αυτή τη μικρή δυσκολία και έβαλα σαν στόχο να αλλάξω τον χώρο του σπιτιού μου εντελώς μόνη - ή μάλλον, έχοντας πρώτα πάρει τη βοήθεια των ειδικών. Και κάπως έτσι βρέθηκα στο πιο κοντινό κατάστημα Praktiker να επεξεργάζομαι χρώματα, να διαλέγω τόνους και αποχρώσεις και να κάνω κάθε λογής ερώτηση στους επαγγελματίες που βρίσκονταν εκεί για να με βοηθήσουν - βασικό tip που θέλω να κρατήσετε είναι ότι πριν ξεκινήσω είχα ήδη μπει στο site τους για να εκτυπώσω τη λίστα με τα υλικά που θα χρειαζόμουν για το βάψιμο.

Κάνοντας μια εισαγωγή λοιπόν ως προς τα βασικά βήματα που θα έπρεπε να ακολουθήσω, από το πώς να διαλέξω τα σωστά χρώματα εσωτερικού χώρου μέχρι την προετοιμασία που θα έπρεπε να κάνω στον χώρο που σκόπευα να βάψω (χρειάζονται μερικές δουλειές, είναι η αλήθεια, μέχρι να έρθει η ώρα για το βάψιμο), επέστρεψα στο σπίτι με όλα τα απαραίτητα για να ξεκινήσω δουλειά! Μάλιστα, παρακάτω θα βρείτε μερικά tips που ακολούθησα και τα οποία ενδεχομένως θα σας βοηθήσουν και εσάς να τα καταφέρετε.

Δοκιμάστε το χρώμα σε ένα μικρό σημείο του τοίχου ή σε κάποια επιφάνεια που μιμείται την ποιότητα του τοίχου σας ώστε να δείτε πώς βγαίνει και πόσες φορές πρέπει να το περάσετε.

Προετοιμάστε τον τοίχο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί για να αφαιρέσετε τη σκόνη και στη συνέχεια να ψεκάσετε λίγο καθαρό οινόπνευμα για να τον καθαρίσετε στην εντέλεια.

Προστατεύστε τα κομμάτια που δεν θέλετε να πάει βαφή. Ταινίες, εφημερίδες και σεντόνια είναι τα σύνεργα που θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε το πάτωμά σας και όποιο άλλο σημείο δεν θέλετε να βάψετε - μην ξεχάσετε να καλύψετε σημεία όπως οι πρίζες.

Ξεκινήστε βάφοντας τις πρώτα τις γωνίες και τις άκρες με ένα πιο μικρό πινέλο και στη συνέχεια γεμίστε τον τοίχο με χρώμα με την κανονική βούρτσα.

Συνεχίστε απλώνοντας το χρώμα σε όλο τον υπόλοιπο τοίχο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο roller για βάψιμο και περιμένετε 1-2 ώρες να στεγνώσει ώστε να περάσετε και τη δεύτερη στρώση.

Tip: Μην ανησυχήσετε αν στο πρώτο πέρασμα το χρώμα δεν βγει όπως το είδατε στον κατάλογο, αφού πάντα η πρώτη στρώση είναι πιο ανοιχτόχρωμη απο τη δεύτερη. Μπορείτε να "χτίσετε" το χρώμα όσο εσείς θέλετε, ανάλογα με το αποτέλεσμα που έχετε σαν στόχο.

Με αυτά τα πολύ basic βήματα λοιπόν αλλά και με τη βοήθεια των ειδικών των Praktiker νομίζω πως πλέον όταν ποζάρω για ανέμελες selfies για το Instagram μπροστά στον φρεσκοβαμμένο μου τοίχο, θα μπορώ να υπερηφανεύομαι και ότι τον έβαψα μόνη μου! Δοκιμάστε το, θα νιώσετε πολύ cool και δυναμικές!