HOME SWEET HOME

Πώς να διαλέξετε τα σωστά έπιπλα εξωτερικού χώρου για φέτος το καλοκαίρι


The Jennettes

20 Μαΐου 2019

ikea4.jpg

Το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο και έχουμε ήδη ξεκινήσει να ονειροπολούμε για τις καλοκαιρινές βραδιές που θα περάσουμε χαλαρώνοντας μετά από μία γεμάτη χρονιά. Βραδιές με φίλους, συζητήσεις, καλοκαιρινά parties, ήρεμες βραδιές με κεριά και χαλαρή μουσική, ηλιοθεραπεία, διάβασμα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Όσο κάνουμε, λοιπόν, το καθιερωμένο μας spring cleaning αυτή την εποχή, συγχρόνως, αναζητούμε και τρόπους να διακοσμήσουμε όχι μόνο το εσωτερικό του σπιτιού μας, αλλά και τους εξωτερικούς του χώρους, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το καλοκαίρι του 2019. Είτε ο προσωπικός σας χώρος είναι ένα μικρό μπαλκόνι στη μέση της πόλης, είτε είστε από τους τυχερούς που έχουν αυλή ή κήπο, το μόνο σίγουρο είναι πως με την καλοκαιρινή σεζόν, θέλετε να απολαύσετε τον ήλιο και τις δροσερές βραδιές σε όσο πιο όμορφο περιβάλλον γίνεται.

Για τη φετινή σεζόν, σκεφτείτε άνετο περιβάλλον, αναπαυτικά έπιπλα, πολλά φυτά, ρομαντικά φώτα, όμορφες γωνίες για cocktails και dinner parties, σε συνδυασμό με boho ή minimal διακόσμηση. Σκοπός είναι, να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο θα θέλουμε να περνούμε πολλές ώρες μέσα στη μέρα και που θα θέλουμε να καλέσουμε οικογένεια και φίλους, έτσι ώστε να μοιραστούμε τις πιο αξέχαστες, καλοκαιρινές στιγμές. Άλλωστε, τι καλύτερο από το να απολαμβάνουμε τον χώρο μας και να δημιουργούμε αναμνήσεις μέσα σε αυτόν;

Παρακάτω, λοιπόν, φτιάξαμε μία λίστα με μερικά tips τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε τον ιδανικό χώρο για εσάς και να σας εμπνεύσουν:

Αν έχετε μπαλκόνι

1. Τοποθετήστε ένα μικρό τραπέζι και μία καρέκλα για τον πρωινό σας καφέ, που μπορούν εύκολα να διπλώσουν και να μπουν στην άκρη.

2. Φέρτε το πράσινο στο μπαλκόνι σας, τοποθετώντας όσο πιο πολλά φυτά μπορείτε, έτσι ώστε να δώσετε την αίσθηση πως βρίσκεστε στη φύση.

3. Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια στις καρέκλες ή μαξιλάρια δαπέδου σε όμορφα χρώματα, για να δώσετε μία cozy αίσθηση και περισσότερες θέσεις για τους καλεσμένους σας.

4. Κρεμάστε μικρά φώτα εξωτερικού χώρου γύρω γύρω για να δημιουργήσετε το τέλειο κλίμα για καλοκαιρινές βραδιές. Μπορείτε να βρείτε διάφορες επιλογές στo IKEA.

5. Δημιουργήσετε ένα spot για cocktails, τοποθετώντας ένα ψηλό τραπέζι και σκαμπό, για να δημιουργήσετε τη δική σας προσωπική "γωνία" χαλάρωσης.

6. Mη ξεχάσετε να τοποθετήσετε και μία ομπρέλα, για τα Σαββατοκύριακα που θα θέλετε να φάτε το πρωινό σας, χαλαρώνοντας.

Αν έχετε αυλή ή κήπο

1. Αν έχετε αρκετό χώρο, επιλέξτε ένα σετ από καναπέδες και τραπέζι για εξωτερικό χώρο, με άνετα μαξιλάρια για απόλυτη χαλάρωση.

2. Αν έχετε συχνά καλεσμένους, επιλέξτε μία τραπεζαρία κήπου με καρέκλες εξωτερικού χώρου, όπου θα μπορείτε να τρώτε, να πίνετε καφέ και να χαλαρώνετε.

3. Διακοσμήστε την αυλή ή τον κήπο σας με φωτιστικά εξωτερικού χώρου, που θα ενισχύσουν την καλοκαιρινή βραδινή ατμόσφαιρα, ενώ είναι πρακτικά.

4. Αν σας αρέσουν τα BBQs, μπορείτε να επενδύσετε σε μία ψησταριά, είτε ολοκληρωμένη, είτε φορητή, για να έχετε έναν καλό λόγο να καλέσετε φίλους και οικογένεια τις Κυριακές!

5. Αν προτιμάτε να δημιουργήσετε έναν χώρο που θα έχει σκοπό την δική σας απόλυτη χαλάρωση, μπορείτε να επενδύσετε σε μία ξαπλώστρα (bonus το μαύρισμα) ή σε μία αιώρα.

Bonus tips:

1. Συνδυάστε λευκό και γκρι για minimal χώρους και συνδυάστε τις αποχρώσεις στα τραπέζια εξωτερικού χώρου με τις ίδιες στις καρέκλες, για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

2. Πειραματιστείτε με τα χρώματα και τα prints σε μαξιλάρια και φώτα, για να δημιουργήσετε ένα διασκεδαστικό και boho feeling.

3. Τοποθετήστε λεπτά χαλιά και πουφ, για να ενισχύσετε το καλοκαιρινό, διακοσμητικό vibe!