HOME SWEET HOME

Η επανάσταση του ύπνου είναι η νέα τάση που αν υιοθετήσετε θα νιώσετε πιο ευτυχείς


Μάρθα Κουμπάνη

6 Νοεμβρίου 2019

Η επανάσταση του ύπνου είναι η νέα τάση που αν υιοθετήσετε θα νιώσετε πιο ευτυχείς

Η ζωή μας τρέχει. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας είναι ταχύτατοι και εμείς από πίσω, μοιάζει να τρέχουμε να την προλάβουμε. Καθημερινά περνάμε ώρες στην δουλειά, στο δρόμο, στο αυτοκίνητο, κολλημένοι στην κίνηση ή στριμωγμένοι σε κάποιο βαγόνι της συγκοινωνίας. Οι περισσότεροι βαδίζουμε κοιτώντας της οθόνες μας, χωρίς τίποτα να μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή, στην προσπάθεια μας να διαφύγουμε, αλλά και να επικοινωνήσουμε με άλλους, να τους γράψουμε στα κλεφτά ένα βιαστικό μήνυμα. Ανάμεσα στις τόσες υποχρεώσεις μας υπάρχει κάτι που παραμένει σταθερό και είναι εκεί να μας προσφέρει, ασφάλεια και θαλπωρή.

jenny.gr

Το σπίτι μας είναι στημένο με αγάπη και όλα αυτά που συνθέτoυν την δική μας προσωπικότητα: Από τα έπιπλα και τις κουρτίνες μέχρι το πιο μικρό -πλην stylish- διακοσμητικό, όλοι κάναμε μια βόλτα από ένα κατάστημα IKEA για τον εξοπλισμό και την διακόσμηση του. Το υπνοδωμάτιο ωστόσο είναι η φωλιά μας, ο ολόδικος μας χώρος.

jenny.gr


Και πόσο θα θέλαμε να μπορούσε ο χρόνος να σταματήσει σε ένα ατελείωτο Σαββατοκύριακο και να βρεθούμε εκεί, με τους αγαπημένους μας, το σύντροφο, τα παιδιά και το σκύλο μας. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε μία μικρή επανάσταση; Μήπως να πατήσουμε pause, να κλείσουμε έστω για λίγο το κινήτο και να γυρίσουμε στο σπίτι; Ο νέος κατάλογος ΙΚΕΑ έρχεται να μας θυμίσει πόσο σημαντικός είναι ο καλός ύπνος και πόσο σημαντικός ο χώρος της κρεβατοκάμαρας.

jenny.gr

Η αίσθηση όταν ξυπνάς επιτέλους ξεκούραστος και αγκαλιάζεις το αφράτο και μυρωδάτο πάπλωμα. Όταν στη συνέχεια επιτρέπεις μικρές πολυτέλειες στον εαυτό σου και τον κακομαθαίνεις απολαμβάνοντας το πρωινό και τον καφέ σου στο αναπαυτικό στρώμα.

Η ΙΚΕΑ φυσικά ξέρει καλά πόσο σημαντικό είναι το σωστό στρώμα αλλά και τα μαξιλάρια ύπνου, για να κοιμόμαστε αναπαυτικά και να ξεκουραζόμαστε στ'αλήθεια. Για αυτό και διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε στρώματα αφρού και στρώματα ελατηρίων και πουπουλένια μαξιλάρια, μαξιλάρια με γέμιση αφρού ή γέμιση πολυεστέρα.  Ανάσκελα, μπρούμυτα, στο πλάι, ο καθένας μας κοιμάται διαφορετικά και έχει άλλες ανάγκες, για αυτό η ΙΚΕΑ δημιούργησε τον πολύ χρήσιμο Οδηγό Άνεσης, ώστε να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει.
Έτσι δεν θα αλλάζεις με τίποτα το μαλακό στρώμα σου και τα εργονομικά μαξιλάρια από φυσικά υλικά, που διώχνουν ως δια μαγείας τον πόνο στον αυχένα σου, μετά από αρκετές ώρες σκυμμένος πάνω από το laptop.

jenny.gr

 

jenny.gr

Η αγκαλιά του αγαπημένου σου είναι κι αυτή εκεί. 
Το ίδιο και η χαρούμενη ουρά του σκύλου σου, ο οποίος σε ξεσηκώνει για να βγείτε την πρωινή βόλτα του. Αλλά όχι, δεν θα ανοίξεις ακόμα το κινητό. Θα γυρίσεις πίσω και θα ξαναβάλεις τις πιτζάμες. Θα κάνεις την δική σου επανάσταση. 
Καλώς ήρθατε στην επανάσταση του ύπνου!