HOME SWEET HOME

Γνωρίζετε ότι το χρώμα που θα επιλέξετε θα παίξει σπουδαίο ρόλο στην καθημερινότητα και στην ψυχολογία σας;


Μάρθα Κουμπάνη

2 Οκτωβρίου 2020

Γνωρίζετε ότι το χρώμα που θα επιλέξετε θα παίξει σπουδαίο ρόλο στην καθημερινότητα και στην ψυχολογία σας;

Τα χρώματα είναι από τα πιο δυνατά κομμάτια της μη λεκτικής επικοινωνίας. Κάθε χρώμα, έχει ορισμένα χαρακτηριστικά που μπορεί να προκαλέσουν θετικά ή αρνητικά συναισθήματα. Ας δούμε πως κάποια χρώματα επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.

Το κόκκινο αδιαμφισβήτητα είναι ένα έντονο χρώμα, που τραβάει την προσοχή. Θεωρείται ένα από τα πιο «ζεστά» χρώματα και έχει την ιδιότητα να φέρνει στην επιφάνεια τα θετικά χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα χώρο ως μια ιδιαίτερη πινελιά, αλλά καλό θα ήταν να μην υπάρχει σε όλους τους τοίχους (η εταιρεία Τρακαδάς προτείνει την απόχρωση PCM 2095, από την VECHRO).

Ένα στιβαρό χρώμα, το καφέ (η Τρακαδάς προτείνει την απόχρωση PCM 1326, από την VECHRO) το χρώμα της γης, ένα χρώμα που έχει συνδεθεί με αντικείμενα που λατρεύει ο άνθρωπος όπως η σοκολάτα και ο καφές. Τολμήστε τις σκούρες αποχρώσεις του για έπιπλα και ανοιχτές αποχρώσεις (PCM 1324, από την VECHRO) για το σαλόνι ή καθιστικό σας.

Το πράσινο (PCM 606, από την VECHRO) είναι το καλύτερο χρώμα για ένα μαθησιακό περιβάλλον. Γιατί; Επειδή προωθεί την ηρεμία της σκέψης και της συγκέντρωσης. Είναι ένα γαλήνιο χρώμα και αρκετά χαλαρωτικό. Επιπλέον, οι πράσινες αποχρώσεις θεωρούνται από τα πιο must χρώματα στη διακόσμηση.

Το μπλε (PCM 536, από την VECHRO), έχει την ιδιότητα να προσφέρει χαλάρωση, ηρεμία. Οι σκούρες αποχρώσεις αυξάνουν την παραγωγικότητα, όμως μειώνουν την όρεξη. Γι’ αυτό, χρησιμοποιείστε το σκούρο μπλε με μέτρο. Επιπλέον, συγκεκριμένες αποχρώσεις δημιουργούν την αίσθηση της ψύξης.

Το πορτοκαλί (PCM 346, από την VECHRO) θεωρείται ένα αρκετά φιλικό χρώμα. Δημιουργεί ένα φιλόξενο και φιλικό συναίσθημα. Για τη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας, χρησιμοποιήστε ένα πιο σκοτεινό πορτοκαλί ή αντίθετα ένα λαμπερό, εάν θέλετε να τιμήσετε τις σύγχρονες τάσεις στη διακόσμηση.

Το μωβ, όσο πιο ανοιχτό (PCM 1404, από την VECHRO) τόσο πιο κατάλληλο για το γραφείο, καθώς προάγει την χαλάρωση. Από την άλλη όσο πιο σκούρο (PCM 1405, από την VECHRO) τόσο πιο ιδανικό για δημιουργικούς χώρους. Επιπλέον το μωβ μπορεί να προκαλέσει μία πολυτελή αίσθηση στο χώρο.

jenny.gr

Επειδή όμως σημασία δεν έχει μόνο η ψυχολογία και η διάθεση, αλλά πρωτίστως η υγεία και η ποιότητα επιλέξτε τα πιστοποιημένα οικολογικά και άοσμα χρώματα της Vechro και κοιμηθείτε χωρίς μυρωδιές ακόμα και από το πρώτο βράδυ.

Γνωρίστε το προϊόν που θα προστατέψει το σπίτι σας, χαρίζοντας παράλληλα την ψυχολογία και την διάθεση που επιθυμείτε, για τοιχοποιία εδώ και για ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες εδώ.