HOME SWEET HOME

Μετακομίσατε μαζί; Να πώς θα ταιριάξετε τα διαφορετικά σας γούστα στη διακόσμηση


JTeam

11 Ιανουαρίου 2022

Μετακομίσατε μαζί; Να πώς θα ταιριάξετε τα διαφορετικά σας γούστα στη διακόσμηση
Η πιο σημαντική συμβουλή είναι να σεβαστείτε ο ένας τις διαφορετικές προτιμήσεις του άλλου. Ε, και να τα βρείτε λίγο στη διακόσμηση του σπιτιού αν και οι ειδικοί επιμένουν πως το προσωπικό σας καταφύγιο μπορεί να αναδειχθεί, «παντρεύοντας» διαφορετικά στυλ.

Αν είναι η πρώτη φορά που μένετε μαζί, πέρα από τον κοινό ενθουσιασμό, μάλλον μοιράζεστε και πολλές ανησυχίες, όπως είναι ο τελικός σχεδιασμός και η διακόσμηση του σπιτιού σας. Αυτό που χρειάζεται σύμφωνα με τους interior designers, δεν είναι ο συμβιβασμός αλλά ο σεβασμός απέναντι στο προσωπικό γούστο του ανθρώπου με τον οποίο σκοπεύετε να μείνετε στον ίδιο χώρο.

Αν αναρωτιέστε πώς θα γίνει αυτό, οι λύσεις είναι πιο απλές από αυτό που φαντάζεστε. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι η 26χρονη Wingshan Smith και ο 28χρονος Alexander Huntley που αποφάσισαν σύμφωνα με το stylist να ζήσουν μαζί στην αρχή της πανδημίας.

Από μια μικρή «ζεστή φωλιά» στην οποία ζούσαν τον πρώτο καιρό, σήμερα έχουν μετακομίσει σε ένα βικτωριανό διαμέρισμα που έχει ενσωματωμένα πολλά από τα στοιχεία και των δύο. Μπορεί να ταυτίζεστε μαζί τους, μπορεί και όχι, αλλά το πιο σημαντικό κομμάτι κρύβεται στην αποδοχή, την ισορροπία και τον σεβασμό.

Όπως έχει αναφέρει και ο Rachel Epstein, που είναι ο creative director της εταιρείας επίπλων, CARME Home, «Δεν υπάρχει πιο σημαντική συμβουλή από το να σέβεστε ο ένας τις διαφορετικές προτιμήσεις του άλλου. Πολλές φορές νομίζετε ότι οι δικές σας προτιμήσεις είναι καλύτερες από του συντρόφου σας αλλά το πιο πιθανό είναι ότι σκέφτεστε (και οι δύο) το ίδιο πράγμα».

Το πιο σημαντικό από την άλλη, σύμφωνα με την ιδρύτρια του homeware marketplace app, Narchie, Harriet Wetton, είναι να βρείτε ένα κοινό έδαφος χωρίς να στρεσάρεστε για τα πιο απλά. «Αγοράζοντας second hand αλλά και καινούρια κομμάτια, βοηθάει ώστε να ενωθούν διαφορετικά γούστα, αποκτώντας μια συλλογή αντικειμένων και επίπλων που θα λατρεύετε για χρόνια».

Δώστε προτεραιότητα σε είδη συναισθηματικής αξίας ενώ σε περίπτωση που λατρεύετε τις αντίκες και ο σύντροφός σας το μοντέρνο, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε, φιλοξενώντας υπέροχες «εκθέσεις έργων τέχνης» στους τοίχους των δωματίων του σπιτιού σας.

Αν αναρωτιέστε πώς, ρίξτε μια ματιά παρακάτω.

Το Instagram και το Pinterest μπορούν να σας δώσουν πολλές ιδέες για να εμπνευστείτε και να φτιάξετε τον χώρο σας όπως ακριβώς τον ονειρευόσασταν και οι δύο, χωρίς να μείνει κανείς παραπονεμένος. Όταν συνεργάζεστε, δεν σημαίνει ότι όλο το σπίτι πρέπει να έχει παντού το ίδιο στυλ διακόσμησης. Αν για παράδειγμα ο σύντροφός σας λατρεύει τον μινιμαλισμό ή τον μαξιμαλισμό, δώστε χώρο σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού που θα φιλοξενεί αυτή του την ανάγκη καθώς δεν υπάρχει κανόνας για μια κοινή αισθητική μες στον κοινό σας χώρο.

Προτού ανησυχήσετε για την τελική εικόνα του σπιτιού σας, συζητήστε πρώτα μαζί για το πώς θέλετε να είναι διαμορφωμένο το καταφύγιο σας. Όπως και να' χει, η διακόσμηση του σπιτιού σας πρέπει να είναι η πιο απολαυστική διαδικασία ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που το τολμάτε. Τα διαφορετικά στυλ τελικά ταιριάζουν αρκεί να τα υποστηρίζετε όπως πρέπει.