HOME SWEET HOME

3 πράγματα που πρέπει να βγάλετε τώρα από τα ράφια της κουζίνας σας


JTeam

17 Μαρτίου 2022

3 πράγματα που πρέπει να βγάλετε τώρα από τα ράφια της κουζίνας σας
Becca Tapert on Unsplash
Μερικά πράγματα ανήκουν σε συρτάρια, σε άλλα δωμάτια ή απλώς στα σκουπίδια

Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους χώρους του σπιτιού – κάποιοι θα έλεγαν πως είναι ο αγαπημένος τους. Όσο κι αν μας αρέσει, όσο χρόνο κι αν περνάμε εκεί, όσο άνετα κι αν αισθανόμαστε, υπάρχουν ορισμένοι βασικοί κανόνες που καλό είναι να ακολουθούμε, σχετικά με το τι έχει θέση στα ράφια μας, και τι όχι.

Παρακάτω, θα δούμε μερικά πράγματα που δε χρειάζεται να βρίσκονται σε κοινή θέα, στον χώρο που μαγειρεύουμε. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να τα βάλουμε σε ένα συρτάρι, κάποιο άλλο δωμάτιο ή τον κάδο απορριμμάτων.

Βρώμικα σφουγγάρια

Ναι, πλένουμε τα πιάτα στον νεροχύτη και το σφουγγάρι, αναπόφευκτα, θα λερωθεί. Αν είναι σε καλή κατάσταση, το αφήνουμε στη θέση του. Αν όχι, καλό είναι να το πετάξουμε και να μην χρησιμοποιήσουμε ένα βρώμικο σφουγγάρι ή συρματάκι, γεμάτο υπολείμματα τροφών, για να καθαρίσουμε τα πιάτα μας – η κατάστασή τους δε θα βελτιωθεί, πιστέψτε μας.

Μυγοσκοτώστρα

Κανείς δε θέλει να πετούν έντομα πάνω από τα φρούτα ή το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό. Επίσης, κανείς δε θέλει να φάει από ένα πιάτο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από μία μυγοσκοτώστρα, η οποία είναι γεμάτη βακτήρια. Μπορούμε να την αποθηκεύουμε κάπου αλλού, μόνη της, και φυσικά πρέπει να την απολυμαίνουμε τακτικά.

Βούρτσα μαλλιών

Αν βρίσκατε τρίχες μέσα στο πιάτο μας, θα ξέραμε ότι είμαστε οι μοναδικοί ένοχοι. Η βούρτσα μαλλιών ανήκει στο μπάνιο και πρέπει να απολυμαίνεται συχνά, καθώς πάνω της βρίσκονται νεκρά κύτταρα του δέρματός μας, μικρόβια, τρίχες και περίπου 3.400 αποικίες βακτηρίων ανά 6,5 τετραγωνικά εκατοστά. Τουλάχιστον αηδιαστικό.