HOME SWEET HOME

Τα tips ενός interior designer για να δείχνει το σπίτι σας μεγαλύτερο


JTeam

7 Οκτωβρίου 2022

Τα tips ενός interior designer για να δείχνει το σπίτι σας μεγαλύτερο
pexels
Οι πιο χρήσιμοι τρόποι για να μεγαλώσετε τον χώρο σας, όπως τις μοιράστηκε ένας γνωστός Interion designer στο TikTok, ο Jordan Samson

Αν το σπίτι σας απλώνεται σε λίγα τετραγωνικά, μην ανησυχείτε καθώς υπάρχουν μερικά πολύ χρήσιμα tips που μπορούν να μεταμορφώσουν το μέγεθός και τον όγκο του. Μερικά από αυτά μοίρασε πρόσφατα ένας γνωστός Interior Designer στο TikTok, ο Jordan Samson, που μετρά πάνω από 55.000 followers όταν η Mikhaila Friel ζήτησε τις συμβουλές του για το νέο, μικρό της διαμέρισμα στη Γλασκόβη και πώς μπορεί να το κάνει να δείχνει μεγαλύτερο και πιο φωτεινό.

Αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, αλλά στην Αθήνα, μπορείτε να εμπνευστείτε. Σε περίπτωση που έχετε πολλά έπιπλα για παράδειγμα στο σαλόνι σας, πέρα από την προσωπική πινελιά που θέλατε να δώσετε σαν την Mikhaila, έχετε κάνει τον χώρο σας να μοιάζει ασφυκτικά γεμάτος. Έχετε πολλά ράφια, φυτά διάσπαρτα σε παράθυρα και στο πάτωμα, καθίσματα με μαξιλάρια, πουφ και συσκευές που δεν πολυχρησιμοποιείτε αλλά πιάνουν χώρο;

Jenny.Gr
Η κουζίνα και το σαλόνι της Mikhaila Friel

Αν πέσαμε μέσα, ώρα να ξεφορτωθείτε μερικά από αυτά για να γίνει πιο ζεστός ο προσωπικός σας χώρος χωρίς να προκαλεί «οπτικό χάος». Μια καλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε ένα χαλί σε ουδέτερους χρωματικούς τόνους στο σαλόνι. Το δωμάτιο θα φαίνεται μεγαλύτερο σύμφωνα με τον Samson ενώ θα το οριοθετήσει, ξεχωρίζοντάς το από την κουζίνα.

Αν τα ράφια σάς θυμίζουν αυτά της Friel, ώρα να αποφορτίσετε λίγο την ατμόσφαιρα καθώς συρρικνώνουν το σαλόνι. Μπορείτε να τοποθετήσετε αγαπημένα σας αντικείμενα αλλά με φειδώ, αυτό δεν σημαίνει ότι πετάτε πάνω στα ράφια σας ό,τι έχει ξεμείνει αλλά κάνετε μια καλή επιλογή όσων έχετε μπροστά σας. Κοινώς, κάνετε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα. Το παν είναι η ισορροπία.

Jenny.Gr
Η ραφιέρα της Friel είναι εντελώς χαοτική, σύμφωνα με τον διακοσμητή

Αν έχετε τοποθετήσει φυτά μπροστά από τα παράθυρά σας, ώρα να το ξανασκεφτείτε καθώς αυτό αποτρέπει το ηλιακό φως από το να διαχέεται στον χώρο σας.

Jenny.Gr
H Mikhaila και τα φυτά της. Μήπως σας θυμίζουν κάτι;

Παρόλο που ο Samson λέει πως λατρεύει τα φυτά γενικά σε περβάζια, δεν συστήνει την τοποθέτησή τους στο σαλόνι και στην κουζίνα του σπιτιού σας. Το φυσικό φως χάνεται και ο χώρος μικραίνει. Αν θέλετε να τα έχετε οπωσδήποτε εκεί, μπορείτε έστω να βάλετε μικρότερα που δεν θα κόβουν το φως.

Τέλος, αν η κουζίνα είναι μαζί με το σαλόνι, για να διαχωρίσετε λίγο τους χώρους, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν μεγάλο καθρέφτη που θα ανοίγει τον χώρο ή έναν ωραίο πίνακα. Αυτό θα δώσει άλλη πινελιά στο προσωπικό σας καταφύγιο, ξεχωρίζοντάς το από τα συνηθισμένα.

Jenny.Gr
H κουζίνα και το χάος