UPDATE #NOW

6 tips διακόσμησης για να μετατρέψετε το σπίτι σας στον πιο χαλαρωτικό χώρο


JTeam

25 Ιουλίου 2022

6 tips διακόσμησης για να μετατρέψετε το σπίτι σας στον πιο χαλαρωτικό χώρο
pexels
Οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι σημαντικό να μιμούμαστε τη φύση

Διάφορες μελέτες περιβαλλοντικής ψυχολογίας καταλήγουν σε ένα βασικό συμπέρασμα: ό,τι μας περιβάλλει, επηρεάζει την ψυχολογία μας και η φύση έχει τη μεγαλύτερη δύναμη να μας κάνει να νιώθουμε καλά. Έρευνα του 1984 έδειξε ότι οι ασθενείς σε νοσοκομεία ανάρρωσαν πιο εύκολα σε θαλάμους με θέα τα δέντρα κι όχι το τσιμέντο.

Το φυσικό φως έχει παρατηρηθεί ότι βοηθάει τους ασθενείς με κατάθλιψη ενώ οι χώροι όπου επικρατεί ακαταστασία, εκτοξεύουν τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό με αποτέλεσμα να γεμίζουμε με άγχος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φέρεις τη γαλήνη μες στο σπίτι σου, αρκεί να τηρήσεις ευλαβικά τα παρακάτω tips.

1. Βάλε μερικά φυτά

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να βάλεις πιο natural vibes στο σπίτι σου, είναι να φιλοξενήσεις στο σπίτι σου φυτά εσωτερικού χώρου.

Βάσει ερευνών, θεωρείται ότι βελτιώνουν τη συγκέντρωση και τη μνήμη ενώ συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του άγχους.

2. Κάνε προτεραιότητα το φυσικό φως

Ρυθμίζει τον μεταβολισμό μας, παράγει σημαντικές θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες όπως η D, βελτιώνει σημαντικά την ψυχολογία μας. Γι' αυτά αλλά και για άλλα πολλά, το φυσικό φως είναι απαραίτητο να διαχέεται και μέσα στο σπίτι μας καθώς κάνει πιο ποιοτικό τον ύπνο μας και βελτιώνει τις ικανότητές μας. Ακόμη κι αν τοποθετήσουμε το γραφείο μας κοντά στο παράθυρο, είναι πολύ βοηθητικό αφού λειτουργεί σαν κόλπο για αυξημένη δημιουργικότητα.

3. Δώσε προσοχή στα χρώματα

Μπορεί να λατρεύεις τα πιο έντονα χρώματα αλλά τα γήινα και πιο ουδέτερα προσφέρουν γαλήνη και ηρεμία. Τα πιο ζωηρά όπως το κόκκινο και το πράσινο, δημιουργούν ένταση στον χώρο και δεν αφήνουν το μάτι να ξεκουραστεί.

Καφέ, μπεζ, κρεμ είναι οι τόνοι που αποπνέουν αρμονία και ισορροπία στον χώρο. Δεν έχει σημασία μόνο με τι χρώμα θα βάψεις τους τοίχους αλλά και τι χρώματα θα φιλοξενήσεις σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου.

4. Δημιούργησε την αγαπημένη σου γωνιά

Μπορεί να λατρεύεις τις ταινίες, τα βιβλία, τα μυθιστορήματα. Μια φιλόξενη γωνιά για διάβασμα είναι ό,τι πρέπει πέρα από τη γωνιά που έχεις στήσει για βραδιές κινηματογράφου. Βάλε μια αναπαυτική πολυθρόνα, έναν ζεστό φωτισμό και πάρε στα χέρια σου ένα καλό βιβλίο.

5. Επένδυσε σε άφθονο αποθηκευτικό χώρο

Τα έξυπνα ράφια, τα κρυφά ντουλάπια, οι σωστά σχεδιασμένοι χώροι μειώνουν το άγχος ακριβώς επειδή μειώνουν το άγχος. Όλα είναι σε τάξη χωρίς να επικρατεί άγχος και όλοι αυτοί οι χώροι δείχνουν ότι όλα μπορούν να είναι στη θέση τους, ακριβώς όπως και η ζωή μας.

6. Προτίμησε έναν άνετο καναπέ

Ένας ζεστός, άνετος καναπές θα προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση που ψάχνεις στο τέλος μιας ακόμη κουραστικής ημέρας. Όσο πιο αναπαυτικός τόσο το καλύτερο, για να πάρει μακριά όλη την ένταση και το άγχος. Προτίμησε τα ανοιχτά χρώματα και το πιο πιθανό είναι ότι ο ύπνος θα σε παίρνει εκεί πια τα βραδιά.