HOME SWEET HOME

Αυτά είναι τα 3 πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι σου (και δεν είναι αυτά που φαντάζεσαι)


JTeam

8 Μαΐου 2023

Αυτά είναι τα 3 πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι σου (και δεν είναι αυτά που φαντάζεσαι)
Πέρα από το τηλεκοντρόλ, τα πληκτρολόγια και τα κινητά- είναι ώρα να καθαρίσεις τα παρακάτω αντικείμενα

Μπορεί να φροντίζεις να καθαρίζεις σωστά το μπάνιο, την κουζίνα και τις επιφάνειες της όπως επίσης και τα πινέλα του μακιγιάζ, ωστόσο πέρα από αυτά καλό θα είναι να εστιάσεις και σε άλλα αντικείμενα, τα οποία σύμφωνα με νέα έρευνα συλλέγουν τα περισσότερα βακτήρια απ' όσα φαντάζεσαι.

Ποια είναι αυτά;

Τα μπολ των κατοικιδίων και τα παιχνίδια τους

Το σάλιο και η υγρασία δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν μικρόβια και βακτήρια. Είναι σημαντικό σε κάθε αλλαγή φαγητού και νερού να σαπουνίζουμε τα μπολ των κατοικιδιών για να αποφεύγουμε εστίες μικροβίων. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται και στα παιχνίδια σιλικόνης, που συχνά χρησιμοποιούν τα κατοικίδια. Πέρα από καλό πλύσιμο, χρειάζονται τακτική αλλαγή, αλλά και πολύ καλό στέγνωμα.

Σακίδια πλάτης

Το είχες φανταστεί; Μάλλον όχι. Πρόκειται για μια τσάντα την οποία ακουμπάμε παντού. Από το γραφείο, τα μέσα μεταφοράς, μέχρι και το πάτωμα. Το κυριότερο όμως, πρόκειται για ένα αντικείμενο που δεν πλένεις σχεδόν ποτέ. Αν υπάρχει η κατάλληλη ένδειξη πως το backpack σου μπορεί να μπει στο πλυντήριο κάνε το δίχως δεύτερη σκέψη. Διαφορετικά με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι ή σπρέι, καθάρισε όσο μπορείς.

Πορτοφόλι

Δεν μας κάνει τόσο εντύπωση που το συγκεκριμένο αντικείμενο βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα. Αν αναλογιστούμε τα χρήματα που ακουμπάμε και στη συνέχεια το πορτοφόλι μας, ή ακόμη και τις κάρτες, μπορούμε να αναλογιστούμε πόσα μικρόβια μπορεί να μεταφέρονται.