HOME SWEET HOME

4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, πριν ξεκινήσεις να στολίζεις για τα Χριστούγεννα


JTeam

5 Δεκεμβρίου 2023

4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, πριν ξεκινήσεις να στολίζεις για τα Χριστούγεννα
Unsplash/ Spacejoy
Ή τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Ετοιμάζεται να στολίσεις το σπίτι σου για τα Χριστούγεννα, αλλά αναρωτιέσαι ποια βήματα πρέπει να κάνεις – ή τι λάθη πρέπει να αποφύγεις, πριν ξεκινήσεις να κάνεις το οτιδήποτε; Μην αγχώνεσαι, γιατί δεν είσαι μόνος.

Πράγματι, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπορεί να γίνει περισσότερο περίπλοκη απ’ ό,τι φαίνεται. Όλα παίζουν σημαντικό ρόλο: η κατάλληλη προετοιμασία του σπιτιού, η επιλογή των σωστών στολιδιών και διακοσμητικών, αλλά και η γενικότερη προσέγγιση που θέλεις να υιοθετήσεις στον χώρο σου.

Ποια είναι, όμως, τα 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, πριν ξεκινήσεις να στολίζεις το σπίτι για τα Χριστούγεννα;

Καθάρισε τον χώρο σου

Πριν ξεκινήσεις να στολίζεις το σπίτι σου για τα Χριστούγεννα, προσπάθησε πρώτα να μειώσεις, όσο μπορείς, την ακαταστασία. Η «καθαρή αρχή», πριν προχωρήσεις στο βήμα της διακόσμησης είναι πολύ σημαντική. Αν ξεκινήσεις να στολίζεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή να τοποθετείς διάφορα διακοσμητικά ενώ το σπίτι είναι ακατάστατο, η τελική εικόνα ίσως δεν θα είναι αυτή που έχεις σκεφτεί.

Δημιούργησε ένα πλάνο για τον στολισμό

Αν δεν θέλεις να υπάρχει έλλειψη συνοχής στη διακόσμηση του χώρου, τότε καλό είναι πριν ξεκινήσεις να κάνεις το οτιδήποτε να φτιάξεις ένα πλάνο στολισμού. Είναι σημαντικό να σκεφτείς πώς θέλεις να είναι διακοσμημένος ο κάθε χώρος στο σπίτι. Αναλόγως με το στιλ διακόσμησης που προτιμάς, είτε είναι περισσότερο minimal είτε όχι, προσπάθησε να επικεντρωθείς σε ένα θέμα.

Βεβαιώσου ότι λειτουργούν σωστά τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Πριν ξεκινήσεις να τοποθετείς τα στολίδια, καλό είναι να δοκιμάσεις εάν τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια που έχουν μείνει από πέρυσι ή που αγοράσεις φέτος, λειτουργούν σωστά. Αυτό θα σε γλυτώσει από την «ταλαιπωρία» του να τοποθετήσεις, και τελικά να είναι ελαττωματικά.

Υιοθέτησε τη «less is more» φιλοσοφία

Είναι εξαιρετικά εύκολο να το παρακάνεις με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, ειδικά εάν έχεις πάει πρόσφατα για ψώνια και έχεις αγοράσει αμέτρητα διακοσμητικά. Γενικότερα - και ειδικά εάν έχεις περιορισμένο χώρο στη διάθεσή σου, είναι σημαντικό να συγκρατηθείς σε ό,τι αφορά τη συνολική διακόσμηση. Η όλη ιδέα της δημιουργίας ενός χώρου που είναι γεμάτος με όμορφα διακοσμητικά και χριστουγεννιάτικα φωτάκια είναι υπέροχα γιορτινή, αλλά εάν υπερβάλεις ο χώρος σου μπορεί να μοιάζει χαοτικός.