HOME SWEET HOME

5+1 tips διακόσμησης για ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι


JTeam

21 Δεκεμβρίου 2023

5+1 tips διακόσμησης για ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Unsplash/ Anita Austvika
Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία να ξεδιπλώσεις τη δημιουργικότητά σου

Υπάρχουν ατελείωτοι τρόποι για να δημιουργήσεις το πιο λαμπερό χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μπορείς να υιοθετήσεις μια μινιμαλιστική προσέγγιση με λιτές και ήμερες αποχρώσεις ή να προσθέσεις πιο έντονες λεπτομέρειες με τη χρωματική παλέτα να κινείται στο κόκκινο και το πράσινο.

Ανεξάρτητα από το στιλ που θα διαλέξεις την τραπεζαρία σου αυτά τα Χριστούγεννα, υπάρχουν ορισμένα βασικά στοιχεία που είναι αδιαπραγμάτευτα. Για να σε βοηθήσουμε, φτιάξαμε μια μικρή λίστα με τα απαραίτητα tips.

Επικεντρώσου στο κεντρικό θέμα του τραπεζιού

Jenny.Gr
Pexels/ Todd Trapani

Πριν ξεκινήσεις να κάνεις το οτιδήποτε, καλό είναι να καταλήξεις στο κεντρικό θέμα του τραπεζιού, καθώς και στους τόνους που θα κινηθείς. Θέλεις να minimal αποτέλεσμα, θέλεις να βάλεις τη δική σου πινελιά; Θέλεις να κινηθείς σε pastel αποχρώσεις ή να παρασυρθείς από τα «τυπικά» χρώματα των Χριστουγέννων, το κόκκινο και το πράσινο; Γενικά, μπορείς να κινηθείς σε πολλές κατευθύνσεις, απλώς αν κατασταλάξεις εξ αρχής στο θέμα του τραπεζιού, θα γλυτώσεις πολύτιμο χρόνο.

Γράψε τα ονόματα των καλεσμένων στο γιορτινό τραπέζι

Είναι όμορφο να κάνεις τον κάθε καλεσμένο να νιώσει ξεχωριστός. Το να γράψεις τα ονόματα των καλεσμένων σου στο τραπέζι, μπορεί να φαίνεται περιττό, αλλά είναι μια λεπτομέρεια που έχει μεγάλη σημασία. Εάν έχεις χρόνο, στο Pinterest μπορείς να βρεις πρωτότυπες ιδέες για να φτιάξεις. Ωστόσο, επειδή τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική περίοδος για να αγκαλιάσεις την εσωτερική σου δημιουργικότητα, μπορείς κάλλιστα να δημιουργήσεις χειρόγραφες κάρτες θέσεων.

Πρόσθεσε φυσικά στοιχεία στη διακόσμηση

Λίγες πινελιές από φρέσκο πεύκο θα δώσουν επίσης ένα διαφορετικό στοιχείο στη διακόσμηση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Φυσικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αποξηραμένα κλαδάκια. Μπορείς να τοποθετήσεις μικρά κλαδάκια σε κάθε πιάτο ή να χρησιμοποιήσεις με διαφορετικούς τρόπους στο πάνω τραπέζι. Ένας υπέροχος συνδυασμός είναι μαζί με μερικά κουκουνάρια. Αν πάλι θέλεις να κινηθείς πιο safe, ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια είναι αρκετό για να γεμίσει τον χώρο.

Μην ξεχάσεις τα κεριά

Jenny.Gr
Unsplash/ Libby Penner

Ο φωτισμός θα αλλάξει όλη την ατμόσφαιρα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και θα δημιουργήσει μια αξέχαστη εμπειρία για τους καλεσμένους σου. Ναι, το φαγητό και τα ποτά αποτελούν βασικό στοιχείο, αλλά η προσθήκη όμορφων κεριών θα δώσει μια extra λάμψη. Αν και αγαπάμε τα αρωματικά κεριά, καλό είναι να κινηθείς σε επιλογές που δεν έχουν άρωμα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Δώσε έμφαση στα σερβίτσια

Τα σερβίτσια αποτελούν επίσης σημαντικό μέρος της διακόσμησης του τραπεζιού. Εκτός από την πρακτικότητά τους, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην τελική αισθητική. Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο των χώρο σου κατά τη διάρκεια των γιορτών, βγάλε τα πιο μεγαάλα και κομψά σερβίτσια σου. Προτίμησε να διατηρήσεις μια ομοιόμορφη προσέγγιση ή να αναμείξεις με έξυπνο τρόπο διάφορα χρώματα για extra λαμπερή διάθεση.

Πρόσθεσε μερικές επιπλέον λεπτομέρειες

Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα τραπέζια έχουν να κάνουν με τις τελευταίες πινελιές. Ακόμα και τα πιο μικρά στολίδια, ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο, κομψοί φιόγκοι ή μικρά στολίδια διάσπαρτα κατά μήκος του τραπεζιού είναι μια υπέροχη επιλογή – ειδικά εάν σου έρθει έμπνευση την τελευταία στιγμή. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις, μπορείς να «κλέψεις» μερικά από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.